Ana SayfaEkolojiMeteoroloji’den Marmara için fırtına uyarısı

Meteoroloji’den Marmara için fırtına uyarısı

HABER MERKEZİ – Meteoroloji, Marmara’da bu gece saatlerinden itibaren kuvvetli fırtınanın etkili olacağını bildirdi ve uyarıda bulundu. Diğer yandan Gökçeada ve Bozcaada’ya yarınki feribot seferleri de iptal edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bu gece saatlerinden itibaren Marmara bölgesinde kuvvetli fırtınanın etkili olacağı bildirildi.

Tahminlere göre fırtınanın saatteki hızının İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevresinde 50-70 kilometreye, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli ile çevresinde ise 60-90 kilometreye ulaşacağı tahmin ediliyor.

Meteroroloji, fırtınanın neden olabileceği çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ile soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmelere karşı yurttalşarı uyardı, ulaşımda aksaklık yaşanabileceğini kaydetti.

Gökçeada ve Bozcaada’ya yarınki feribot seferleri iptal

Fotoğraf: İHA

Diğer yandan, Çanakkale’nin Gökçeada ve Bozcaada ilçelerine, yarın yapılması planlanan tüm tarifeli feribot seferleri de beklenen fırtına nedeniyle iptal edildi.

Çanakkale Boğazı ile adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş firması, Meteoroloji’nin Kuzey Ege Denizi için yaptığı lodos fırtınası uyarısı üzerine, bazı hatlardaki feribot seferlerini iptal ettiğini duyurdu.

Buna göre yarın Gökçeada-Kabatepe ve Bozcaada-Geyikli hatlarında tarifeli sefer yapılamayacak.


Karınca, İHA, DHA

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bursa'da iş cinayeti: İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Hindistan'da kopan buz kütlesi sele neden oldu