Ana SayfaCezaevleri‘İntihar’ ettiği ileri sürülen tutuklu yaşamını yitirdi

‘İntihar’ ettiği ileri sürülen tutuklu yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Van F Tipi Kapalı Cezaevi’nde ‘intihar’ ettiği ileri sürülen Kemal Akbaşlı yaşamını yitirdi. Dün hakkında apar topar tahliye kararı verilen Akbaşlı’nın ailesi ‘intihar’ iddiasına inanmıyor.

Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde 22 Şubat’ta intihar ettiği ileri sürülen 55 yaşındaki tutuklu Ramazan Akbaşlı, kaldırıldığı Van Dursun Odabaşı Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Akbaşlı’nın cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından Van’ın Saray ilçesine bağlı Turanköy Mahallesi’nde defnedilecek.

Öte yandan Ramazan Akbaşlı hakkında dün (23 Şubat) tahliye kararı verilmişti.

‘İntihar edecek bir sebep yoktu’

19 Kasım 2020 tarihinden bu yana “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ramazan Akbaşlı’nın yakınları yetkililerin olayın ‘intihar’ olduğu iddiasını ortaya attığını belirtmişti.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Akbaşlı’nın yeğeni Kemal Akbaşlı, “Amcamın intihar ettiğine inanmıyoruz. Daha Pazartesi günü kızı ve oğluyla konuştu. Durumuyla alakalı herhangi bir sıkıntısı yoktu. Üstelik daha bir hüküm giymemişti ve intihar edecek bir sebebi yoktu. Yoğun bakım ünitesinden aldığımız bilgiye göre durumu şu an çok kritik. Beyin ölümü gerçekleşmiş. Şu anda bitkisel hayatta. Doktor ‘sabaha çıkaramayabiliriz’ diyor. Bunları bildikleri için hemen tahliyesini çıkardılar. Ailesi şu an perişan” demişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yüksekdağ’ın ana davası Kobani davasıyla birleştirildi
Sonraki Haber
Mahmut Alınak'a toplatılan kitabı gerekçesiyle hapis cezası