Ana SayfaGüncelÖzgür Gündem Ana Davası’nda karar: Dört isme 21 yıl hapis cezası

Özgür Gündem Ana Davası’nda karar: Dört isme 21 yıl hapis cezası

HABER MERKEZİ – Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin yönetici ve çalışanlarının yargılandığı “Özgür Gündem Ana Davası”da mahkeme, İHD Eşbaşkanı Eren Keskin ile gazeteciler İnan Kızılkaya, Kemal Sancılı ve Zana Kaya’ya toplamda 21 yıl hapis ceza verdi.

16 Ağustos 2016 tarihinde İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği’nin verdiği kararla “örgüt propagandası yaptığı” iddiasıyla geçici olarak kapatılan, ardından 29 Ekim 2016’da yayımlanan 675 sayılı KHK ile tamamen kapatılan Özgür Gündem gazetesinin yönetici ve çalışanlarının yargılandığı “Özgür Gündem Ana Davası”da karar çıktı.

Davanın karar duruşması Çağlayan’daki İstanbul 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmaya “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak”, “örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası” iddialarıyla yargılanan İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Eren Keskin ve gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya katıldı.

Gazetenin imtiyaz sahibi Kemal Sancılı ile Genel Yayın Yönetmeni Zana (Bilir) Kaya ise duruşmaya katılmadı.

Kimlik tespitiyle başlanan duruşmada Keskin ve Kızılkaya’nın son sözleri alındı.

Ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Sancılı, Kızılkaya ve Keskin’e “örgüt üyeliği” suçlaması ile ayrı ayrı 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Kaya’ya ise “örgüt propagandası” suçlamasıyla 1 yıl 13 ay hapis cezası verildi.

Özgür Gündem Ana Davası kapsamında geçtiğimiz yılın Şubat ayında yapılan duruşmada, Necmiye Alpay ve Bilge Aykut’un beraatine, Eren Keskin, Kemal Sancılı, İnan Kızılkaya ve Zana Kaya yönünden ise dosyanın ayrılmasına hükmedilmişti. Aslı Erdoğan’a isnat edilen “örgüt propagandası” suçlaması ise zamanaşımından düşmüştü.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gare'de yaşamını yitirenlerden birinin daha kimliği tespit edildi
Sonraki Haber
TÜİK’e bir yıl geçmeden ikinci başkan