Ana SayfaToplumsal CinsiyetCinsel saldırı davasında tutuksuz sanıklar hakkında yakalama kararı

Cinsel saldırı davasında tutuksuz sanıklar hakkında yakalama kararı

HABER MERKEZİ – Muğla Milas’ta bir kadını cinsel saldırıya maruz bırakan Mutlu Erbey ve kadınları fuhuşa zorlayan çete üyelerinin yargılandığı davada, tutuksuz üç sanık hakkında yakalama kararı verildi.

Muğla’nın Milas ilçesinde yaşayan bir kadın, 4 Mart 2020 tarihinde internette bulduğu bir iş ilanı üzerine Mutlu Erbey ile görüşmeye gitti.

Erbey, kadını cinsel saldırıya maruz bıraktı. Ardından da kadınları fuhuşa zorlayan çete, kadını alıkoydu.

Çetenin elinden kaçarak kurtulan kadın, erkekler hakkında şikayette bulundu. Bunun üzerine gözaltına alınan Erbey tutuklanırken, diğer üç kişi tutuksuz yargılanmaya başladı.

Davanın ilk duruşması Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmada kadının avukatı İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, Muğla Barosu Kadın Hakları Komisyonu hazır bulunurken sanık Erbey, tutuklu bulunduğu Muğla Kapalı İnfaz Kurumu’ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.

Üç sanık ise duruşmaya katılmadı. İlk olarak söz alan Erbey suçunu inkar edip, beraatini istedi.

Erbey’in internete koyduğu şirketle bağının olmadığını soruşturma aşamasında öğrendiğini kaydeden kadın, sanık ve çevresinin bir fuhuş çetesi olarak bu yöntemle birden fazla kadına da aynı şiddette bulunduğunu ifade etti.

Dava açtığı için fail erkekler tarafından farklı numara ve kişilerden sürekli tehdit aldığını belirten kadın, sanığın en ağır cezayı almasını istedi.

Mahkeme heyeti dosyadaki eksikliklerin giderilmesine karar verdi.

Kadının avukatlarının diğer sanıkların da ifadesinin alınması talebini kabul eden mahkeme heyeti, tutuksuz üç sanık hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

Duruşma 22 Haziran’a ertelendi.

‘Tecavüze uğrayan kadınların susması istenir’

Duruşma sonrası, davayı takip eden kadın örgütleri adliye önünde açıklama yaptı.

Burada konuşan avukat Eren Keskin, “Bu ülkede tecavüze uğrayan kadınların susması, geri çekilmesi istenir. Ancak müvekkilim susmayarak, bir yıl boyunca kendisi hukuk mücadelesi vererek, davayı bu aşamaya getirdi. Bu dava tek kişilik bir dava değil. Sanık ve çevresinin bir fuhuş çetesi geçmişi var. Bize bu çetenin mağduru olmuş kadınlar ulaştılar. Dosyamızda tanık olarak dinlenecekler. Bahsi geçen şirketin yetkilileri de Erbey ve çetesi hakkında dava açacak. Diğer sanıkların şimdiye kadar ifadeleri alınmamıştı. Bugün duruşmada bu talebimiz kabul edildi, bizim için sevindirici oldu” ifadelerini kullandı.

Davanın İstanbul Sözleşmesi’nin feshi dönemine denk geldiğini belirten Keskin, kadın davalarında Sözleşmesi’nin bir dayanak olduğunu belirterek, kadınların bu hakkının elinden alındığını kaydetti.




Önceki Haber
Bağdat'ta bombalı araçla saldırı: Dört ölü, 17 yaralı
Sonraki Haber
1 Mayıs afişi astıkları için gözaltına alınanlar serbest