Ana SayfaCezaevleriHasta tutuklu İsa Gültekin yaşamını yitirdi

Hasta tutuklu İsa Gültekin yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Yapılan çağrılara rağmen tahliye edilmeyen hasta tutuklu İsa Gültekin hayatını kaybetti.

Mersin Tarsus 3 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan 67 yaşındaki kanser hastası İsa Gültekin, tedavi gördüğü Tarsus Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Hastane morguna kaldırılan Gültekin’in cenazesinin cezaevindeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından ailesine teslim edileceği belirtildi.

Ailesi, Gültekin’in naaşını Mersin Şehir Mezarlığı’na defnedecek.

Malatya Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) tarafından yargılanan ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen Gültekin, 28 yıllık tutukluğu süresince birçok farklı cezaevinde kaldı.

Pankreas ve safra kesesinde bulunan tümörlerin bütün vücuduna yayıldığı Gültekin 18 ay sonra tahliye olacaktı.

Sağlık durumu kritik aşamaya gelmesi üzerine Gültekin’in serbest bırakılması için hem aile fertleri hem de İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şubesi geçtiğimiz hafta yetkililere çağrıda bulunmuştu.

İHD Mersin Şube Sekreteri Gazi İnci, yaptığı açıklamada “İsa Gültekin, kötü cezaevi koşulları altında kaldığından ve tedavi hakkına sağlıklı bir erişim sağlanamadığından ağır ihmaller sonucu hastalığı çok ileri seviyelere gelmiştir” demişti.

Gültekin’in sağlık problemleri nedeniyle savcılığa infazının ertelenerek, tahliyesi istemiyle yapılan başvurunun, Mersin Üniversitesi Hastanesi’nin “Tutuklu hastaneye gidiş geliş yapabilir” diye rapor verdiğini aktaran İnci, “Yargı ile sağlık mensuplarının yaşam hakkına uygun bir infazın uygulanmasını ve İsa Gültekin’in cezasının infazının derhal ertelenerek tahliyesine karar verilmesini talep ediyoruz” diye eklemişti.




Önceki Haber
İş cinayeti: Pres makinesine sıkışan işçi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
1 Mayıs açıklamasına polis müdahalesi: Çok sayıda gözaltı var