Ana SayfaÇalışma Yaşamıİşçilerin onayıyla: Ataşehir Belediyesi’nde sözleşme imzalandı

İşçilerin onayıyla: Ataşehir Belediyesi’nde sözleşme imzalandı

HABER MERKEZİ – Ataşehir Belediyesi ile Genel-İş Anadolu Yakası 1 No’lu Şube arasındaki TİS görüşmelerinde işçilerin onayı ile sözleşme imzalandı.

İstanbul’da CHP’li Ataşehir Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel Hizmetler Sendikası (Genel-İş) Anadolu Yakası 1 No’lu Şube arasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamamıştı.

Bunun üzerine işçiler 19 Şubat’ta iş yerine grev kararını asarak, 2 Mart’a kadar anlaşma sağlanamazsa greve çıkacaklarını duyurmuşlardı.

Mezopotamya Ajansı’nın (MA) haberine göre, işçiler greve çıkmadan belediye ile sendika arasında sözleşme imzalandı. Buna göre;

  • Sözleşmeye göre ilk yıl işçilere yüzde 8, ikinci yıl yüzde 10 zam verilecek.
  • En düşük işçi ücreti asgari geçim indirimi hariç net 3 bin 175, giydirilmiş brüt ücret ise 4 bin 918 lira olacak.

Bin 300 işçinin onayıyla

Sözleşmenin imzalanması üzerine açıklama yapan Genel-İş Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Arıkan, şunları söyledi:

Dün geceden beri Ataşehir Belediyesi ile devam eden görüşmelerimiz vardı. Bugün temsilcilerimizle görüştük, büyük bir kısmının onay verdiği sözleşmeyi imzalamış olduk. Maltepe ve Kadıköy Belediyesinde büyük mücadeleler sonucu imzaladığımız sözleşmeden daha iyi bir sözleşmeyi yapmış olduk.

İmzalanan sözleşmeye bir temsilci onay vermedi. İşçilerin genelinin talebi grev değildi. Yaklaşık 1300 işçinin temsilcileri sözleşmeye onay verdi. Sadece büro temsilcimiz sözleşmeyi kabul etmedi. 1300 işçinin onayına göre hareket ettik.

  Ataşehir Belediyesi işçilerinden de grev kararı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Çanakkale'de maden ocağında göçük: Bir işçi enkaz altında
Sonraki Haber
Sarkozy’ye yolsuzluktan üç yıl hapis cezası