Ana SayfaDünyaSarkozy’ye yolsuzluktan üç yıl hapis cezası

Sarkozy’ye yolsuzluktan üç yıl hapis cezası

HABER MERKEZİ – Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, yolsuzlukla suçlandığı davada üç yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme kararına göre, Sarkozy cezasını elektronik kelepçeyle ev hapsinde geçirebilecek.

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve iki eski ortağının yolsuzlukla suçlandığı davada karar açıklandı.

66 yaşındaki Sarkozy, siyasi partisiyle ilgili bir soruşturma hakkında bilgi karşılığında Monako’da prestijli bir iş teklif ederek bir sulh hakimi olan Gilbert Azibert’e rüşvet vermeye çalışmaktan üç yıl hapse mahkum edildi.

Sarkozy’nin eski avukatı Thierry Herzog ve Azibert de aynı cezayı aldı. Herzog ayrıca beş yıl boyunca avukatlıktan menedildi.

Mahkeme kararına göre, Sarkozy cezasını elektronik kelepçeyle ev hapsinde geçirebilecek.

Sarkozy’nin karara itiraz etmesi bekleniyor.

Dava süreci

2007-2012 yıllarında görev yapan Sarkozy, 2007’deki seçim kampanyasında kozmetik firması L’Oreal’in varisi Liliane Bettencourt’tan yasa dışı fon aldığı iddia edilmişti.

Savcılar, Sarkozy ve avukatı hakkında dinleme kararı çıkarmıştı.

Sarkozy’nin, avukatı Herzog ile yaptığı görüşmelerde, L’Oreal soruşturması kapsamında polis ve savcılardan bilgi sızdırdığı belirlenmişti.

Sarkozy hakkında, seçim kampanyasını yürütmek için dönemin Libya lideri Muammer Kaddafi’den yasa dışı maddi destek aldığı iddiasıyla açılan davanın ise yakın zamanda başlaması bekleniyor.

Fransa’nın eski cumhurbaşkanlarından Jacques Chirac da Paris belediye başkanıyken yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle hapis cezasına çarptırılmış, ceza ertelenmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İşçilerin onayıyla: Ataşehir Belediyesi’nde sözleşme imzalandı
Sonraki Haber
Melih Bulu'nun atanmasının iptali için Danıştay’a başvuru