Ana SayfaGüncelBuldan: İki egemen bloğa karşı Üçüncü Yol siyasetini büyüteceğiz

Buldan: İki egemen bloğa karşı Üçüncü Yol siyasetini büyüteceğiz

HABER MERKEZİ – Partisinin il eşbaşkanlarına seslenen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Tarihsel olarak var olan, sistemin içinden gelen devletçi iki egemen bloğa karşı Üçüncü Yol siyasetini büyüteceğiz ve demokrasi ittifakını genişleterek ülkeyi bu karanlıktan kurtaracağız” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Ankara’da yapılan HDP İl Eşbaşkanları Toplantısı’na katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Buldan, “HDP’de yönetici olmak herhangi bir düzen partisinde çalışmaya benzemez. HDP’de yönetici olmak rant ve servet getirmez. HDP’de yönetici olmak iddia sahibi olmayı gerektirir” dedi ve ekledi:

Bu meşakkatli yolculukta makam ve mevkiyi bir kenara itip hakikat aşkıyla yanmayı gerektirir. Buradaki her bir arkadaş; Denizlerin Mahirlerin, İboların, Mazlumların ruhunu Türkiye halklarının özgürlük ve demokrasi mücadelesiyle birleştirerek özgürlük mücadelesinin bir neferi ve öncü gücü olarak çalışmaktadır. İşte HDP’yi umudun partisi yapan tam da budur.

“HDP’nin dayandığı güçlü bir mücadele ve direniş geleneği vardır” diyerek sözlerini sürdüren Buldan, ‘Üçüncü Yol’ siyasetine vurgu yaptı:

HDP tekçiliğin renksizliği karşısında ülkenin rengine açılan özgür bir yaşam biçimidir… Tekçi otoriter yönetim karşısında ‘Demokratik Cumhuriyet’in güvencesi ve kalesidir. HDP halkların özgürlüğüne açılan ‘Üçüncü Yol’dur. Halkların kendisidir, halkların geleceğidir.

İnancımızı ve umudumuzu yitirmedikçe bizi alt edecek güç yoktur. Başta Kürt halkı olmak üzere Türkiye halklarını bir yüz yıl daha karanlığa mahkum etmeyeceğiz, buna asla izin vermeyeceğiz.

Tarihsel olarak var olan, sistemin içinden gelen devletçi iki egemen bloğa karşı Üçüncü Yol siyasetini büyüteceğiz ve demokrasi ittifakını genişleterek ülkeyi bu karanlıktan kurtaracağız. Bu konuda kararlıyız, iddialıyız.

Ya bir yol bulacağız ya bir yol açacağız ya da biz yol olacağız. Bu yol barışın yoludur. Tarih korkakların değil cesur yüreklerin zamanıdır. HDP’nin zamanıdır. Hep birlikte kazanacağımız günler yakındır.




Önceki Haber
Gazeteci Selda Manduz beraat etti
Sonraki Haber
AYM'den medya kuruluşlarının kapatılmasını öngören kurala iptal