Ana SayfaGüncelSancar: Katliamın sorumlusu iktidarın nefret ve tahrik dili

Sancar: Katliamın sorumlusu iktidarın nefret ve tahrik dili

HABER MERKEZİ – Konya’da yedi kişinin katledildiği katliama ilişkin konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, yarın geniş bir heyetle birlikte Konya’da olacaklarını belirtti ve “Sadece kınama yetmez, sadece başsağlığı mesajları yetmez. Yan yana durarak bu politikaları boşa çıkarmak için daha etkili, daha inandırıcı ve kararlı ortak tavra ihtiyaç vardır” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Konya’da Kürt aileden yedi kişinin ırkçı saldırıyla katledilmesi ardından “acil koduyla” Genel Merkez binalarında toplandı.

MYK toplantısının devam ettiği sırada HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, basın toplantısı düzenledi.

Sancar, “Vahşi bir katliam yaşandı. 7 Kürt yurttaş hunharca katledildi. Bir süredir devam eden ırkçı saldırıların en korkunç örneklerinden birine Meram’da tanık olduk. İktidarın nefret ve tahrik dili, bu katliamın başlıca sorumlusudur” dedi.

Bu iktidar uzun süredir HDP’yi, HDP üzerinden Kürtleri hedef gösteren nefret dilini yoğun bir şekilde kullanmakta. Katliam politikalarına zemin hazırlayacak açıklamalar yapmaktadır. Bundan bir kaç ay önce iktidarın küçük ortağının yaptığı açıklamayı hepimiz hatırlıyoruz. O zaman da uyarıda bulunmuştuk. Bu dil, bu zihniyet, bu politika Türkiye’de ortak yaşamı zehirleyen, ortak yaşama dinamit koyan bir zihniyetin ürünüdür.

“Sadece kınama yetmez, sadece başsağlığı mesajları yetmez. Yan yana durarak bu politikaları boşa çıkarmak için daha etkili, daha inandırıcı ve kararlı ortak tavra ihtiyaç vardır” diyen Sancar, “Kürt halkı asla yalnız değildir, Kürt halkı asla bu saldırılar karşısında korkacak, sinecek bir halk değildir. Bu halkın iradesini temsil eden parti olarak HDP, Kürt halkının yaşam hakkını ve eşit yaşam imkanlarını koruyacak, büyütecek güce sahiptir” ifadelerini kullandı.

Yarın geniş bir heyetle birlikte Konya’ya gideceklerini dile getiren Sancar, “Bütün muhalefet partilerinin liderlerini ve demokrasi güçlerini de aynı tavrı sergilemeye çağırıyoruz. Onları da yarın Konya’ya bekliyoruz” dedi.




Önceki Haber
Bir günlük Corona tablosu: 22 bin 83 vaka, 69 can kaybı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.