Ana SayfaGüncelAKP seçim sisteminde değişiklik içeren metni tamamladı

AKP seçim sisteminde değişiklik içeren metni tamamladı

HABER MERKEZİ – AKP’nin uzun süredir hazırlığını yaptığı seçim sisteminde değişiklik içeren metnin tamamlandığı ve çalışmanın Erdoğan’a sunulduğu belirtildi.

Son dönemde yapılan anketler AKP ile MHP’nin aldığı oylarda düşüş yaşadığını gösteriyor. İki partinin birleşmesiyle kurulan Cumhur İttifakı anketlere göre yüzde 50 artı 1’i geçemiyor.

Bu düşüşü gören AKP iktidarı, seçim sisteminde değişiklik yapmanın hazırlığına girişmişti. AKP komisyonunun buna ilişkin bir metin hazırladığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunduğu öğrenildi.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, hazırlanan çalışma gelecek hafta gerçekleştirilecek AKP MYK toplantısında MYK üyelerine de sunulacak.

Erdoğan’ın onayının ardından metin MHP ile de paylaşılacak. Komisyonca hazırlanan çalışma daha sonra diğer siyasi partilere iletilecek.

MHP daraltılmış bölge sistemine karşı

MHP, “dar ve daraltılmış bölge seçim sistemlerine” karşı çıkarken, “AKP’nin de dar bölge seçim sisteminde, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine göre bir düzenleme yaptığı” ileri sürülüyor.

Bununla birlikte AKP’nin çalışmasında, “seçim barajının yüzde 7 olması ve sadece barajı geçen partilerin Hazine yardımından yararlanması” gibi önerilerin bulunduğuna dikkat çekiliyor.

Ayrıca çalışmada, “sonradan kurulan parti gruplarına da bazı sınırlamaların getirildiği” belirtilirken, “milletvekillerinin partilerden istifası ve başka bir partiye geçişlerini zorlaştıracak adımların da atıldığı” ileri sürülüyor.




Önceki Haber
Ömer Faruk Gergerlioğlu'ndan şiir: Dört duvar ardından ses kaydı yolladı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.