Ana SayfaDünyaABD Erdoğan’ı kınadı: Yahudi düşmanlığı

ABD Erdoğan’ı kınadı: Yahudi düşmanlığı

HABER MERKEZİ – ABD Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yahudi halkına karşı düşmanca ifadeler kullandığını” belirterek, Türkiye’yi kınadı.

İsrail ile Filistinli gruplar arasında başlayan çatışmalar devam ediyor. Çatışmalarda çok sayıda sivil hayatını kaybederken, Birleşmiş Milletler’e göre en az 47 bin kişi evini terk etmek zorunda kaldı.

Çatışmalara farklı ülkelerden gelen tepkiler devam ederken, Türkiye’ye ABD’den kınama geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına yönelik tepkisine ilişkin bir açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Erdoğan’ın “Yahudi halkına karşı düşmanca” ifadeler kullandığını belirterek, “menfur” olarak nitelediği bu söylemi güçlü bir şekilde kınadıklarını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pazartesi günkü açıklamasında İsrail için “katil devlet” ifadesini kullanmış ve ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak ilan etmelerinin İsrail’in kan dökme iştahını artırdığını savunmuştu.

Price tarafından dün gece yapılan resmi açıklamada, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve diğer Türk liderleri şiddeti daha fazla kışkırtabilecek sözlerden kaçınmaya çağırıyoruz” denildi.

 




Önceki Haber
İş cinayeti: Üzerine mermer düşen işçi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Mardin’in son semercileri