Ana SayfaGüncelErdoğan’dan esnafa: Bir defalık hibe desteği vereceğiz

Erdoğan’dan esnafa: Bir defalık hibe desteği vereceğiz

HABER MERKEZİ – Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esnaf ve işletmelere iki ayrı grupta bir defalık 3 ve 5 bin lira nakdi yardım yapılacağını duyurdu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 saatlik Kabine toplantısının ardından açıklama yaptı.

Erdoğan, Corona virüsü salgını nedeniyle getirilen kısıtlamalar nedeniyle ekonomik anlamda zorluk çeken esnafa ilişkin destek programı açıkladı.

“Esnaflarımıza yönelik yeni bir destek programının müjdesini paylaşmak istiyorum. Bu hibe programıyla işlerine ara vermiş olan esnaflarımıza 2 grup halinde destek olmayı planlıyoruz” diyen Erdoğan, programı şöyle anlattı:

1. grupta kahve kıraathane pastane, internet kafeler vb işletmeler yer almaktadır. Sayıları 235 bine ulaşan işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemesi yapacağız. 2. grupta bakım onarım, tamirat, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, oyuncak, kozmetik, bakırcılar, ayakkabıcılar, konfeksiyonlar vb. yer almaktadır. Bu gruba berberler otobüsçüler, pazarcılar dahildir.

‘Salgın kontrol altına alındı’

17 günlük ‘tam kapanma’ sürecine de değinen Erdoğan, bu sayede salgının yeniden kontrol altına alındığını savundu.

Hiçbir sorumluluk üstlenmeyip sadece klavye ve ekran silahşörlüğü ile ortada gezenlerin asıl niyetlerini biliyoruz. İnsanımızın hem sağlığını hem de işini ve aşını korumanın mücadelesini verdik. Sanayi, tarım, ihracatta en küçük aksamaya yol açmamak için çalıştık. Salgın döneminde dünyada büyümeye devam edebilen nadir ülkelerden biri olduk. Kısıtlamalardan etkilenen sektörlere maaş, kira, gelir desteği, ötelemeleri yaptık. Kredi kolaylık ve taksit ertelemeleri gibi her türlü kolaylığı gösterdik.

Turizm sektörünü ayakta tutmak için çalıştık, çabaladık. Hibe ödemelerini yaptık. Şimdiden 79 milyar liraya ulaştı. Bu rakam 104 milyar lirayı bulacak. İlaç, tıbbi malzeme, sağlık personeline ek ödeme temin ettik. Şimdi bir başka müjdeye geliyorum. Yaklaşık 645 bin emeklimizin maaşını 1500 liraya çıkardık.

Bazı konvansiyonel medyada bu tür dezenformasyon yapanları görüyoruz. Bunlarda edep söz konusu değil. 1 milyon 200 bin vatandaşımız esnafa verdiğimiz destekten yararlandı. Kısa çalışma ödeneğinden 3 milyon, işsizlik ödemesinden 1 milyonun üzerinde vatandaşımız faydalanmıştır. Bu desteklerin tutarı şimdiden 50 milyar lirayı bulmuştur. 5 milyonun üzerinde haneye nakit yardımı yaptık. Tüm bu nakdi ödemelerin tutarı 134 milyar TL gerçekleşirken bu rakam hazarin sonu 181 milyar lirayı bulacaktır.

Erdoğan’dan Biden’a: Kanlı ellerinizle bir tarih yazıyorsunuz

Ayrıca Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden’ı Filistin ve Ermeni Soykırımı üzerinden hedef aldı.

Erdoğan, “Biden’ın İsrail’e silah onayıyla ilgili imzasını gördük. 850 bin silah onayı. Lafa geldiğinde silahsızlanma, vesaire, bunları konuşuyorlar” dedi.

Sayın Biden, sözde Ermeni soykırımında Ermenilerin yanında yer aldın. Şimdi de ciddi manada orantısız bir saldırıyla Gazze’ye saldıran ve yüz binlerce insanın şahadetine vesile olan bu olayda da siz kanlı ellerinizle bir tarih yazıyorsunuz. Bunu söylemeye bizi mecbur ettiniz. Biz bu konularda daha fazla duramayız, durmayacağız. Filistin toprakları kanla yıkanıyor, siz de buna destek veriyorsunuz.




Önceki Haber
BM İsrail-Filistin gündemiyle toplanıyor
Sonraki Haber
Bakanlık verileri: 223 can kaybı, 10 bin 174 vaka