Ana SayfaGüncelEmine Şenyaşar ve oğlu serbest bırakıldı

Emine Şenyaşar ve oğlu serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının saldırısında eşi ile iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önündeki “adalet” eylemine müdahale edildi. Burada gözaltına alına Emine ile Şenyaşar, oğlu Şenyaşar serbest bırakıldı.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ile iki oğlunu kaybeden, bu nedenle Urfa Adliyesi önünde başlattığı adalet arayışını sürdüren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar yine gözaltına alındı.

Anne Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’ın, “Kamu görevlisine hakaret” iddiasıyla gözaltına alındığı belirtildi.

Buldan geldi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, uzun süredir adliye önünde eylemini sürdüren ve bu nedenle çok defa gözaltına alınan Şenyaşar ailesini ziyaret edecekti.

Buldan, gözaltına alınan Şenyaşar ailesinin adalet nöbetini sürdürdüğü Urfa Adliyesi önüne gelerek, “Şenyaşar ailesi adaleti mutlaka sağlayacaktır. Şenyaşar ailesi burada değil ama biz temsili olarak burada oturma eylemi yapıyoruz” dedi.

Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar, emniyette alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Ne olmuştu?

24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilen genel seçimlerden 10 gün önce Emine Şenyaşar’ın çocukları, işlettikleri iş yerini ziyaret eden AKP’lilere yönelik kimi eleştirilerde bulununca, AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısına uğradı.

İş yerinde başlayıp yaralıların kaldırıldığı hastanede devam eden saldırılarda, eşi Hacı Esvet ve çocukları Celal ile Adil Şenyaşar, gözleri önünde öldürüldü.

Yaşanan olayların sadece işyeri kısmı ile ilgili Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, mahkeme tarafından kabul edildi ve Malatya’da 2 Nisan’da görülen son duruşmada anne Emine Şenyaşar’ın saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Fadıl Şenyaşar’a 37 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

İş yerlerinde ve hastanede yaşananlar aynı gün olmasına rağmen dosya ikiye ayrıldı ve hâlâ hastanede yaşananlara ilişkin süren soruşturmada gizlilik kararı bulunuyor.

Emine Şenyaşar, saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar ile soruşturmanın ağır aksak yürütülmesine tepki olarak ilk olarak 10 Eylül 2019’da adliye önünde oturma eylemi başlattı.

Eylem devam ettiği sırada Baro Başkanı Abdullah Öncel, Başsavcı’dan dosyanın bir ay içinde davaya dönüşeceği sözünü alınca, aile eylemine son verdi.

16 Aralık 2020’de AKP Urfa İl Başkanlığı’na giderek bir görüşme gerçekleştirmek isteyen anne ve oğlu, başkanla görüştürülmemeleri üzerine AKP önünde oturma eylemi gerçekleştirdi. Bu sırada gözaltına alındılar ve bir gün sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

Tüm bunlara rağmen “adalet” mücadelesinden yılmayan Emine Şenyaşar, oğlu Ferit Şenyaşar ile bu kez “Hastane kayıtlarının ortaya çıkarılması, dosyadaki gizlilik kararının kaldırılması ve hala serbest olan faillerin tutuklanması” talebiyle 9 Mart 2021’de Urfa Adliyesi önünde “adalet” nöbeti başlattı.

İki oğlunu saldırılarda kaybeden, bir oğlu cezaevinde olan Emine Şenyaşar’a nöbet eylemi başladığından bu yana en fazla destek Barış Anneleri ve kadın kuruluşlarından geldi.

 




Önceki Haber
Geçiş ücretlerindeki artışa Bakan Karaismailoğlu'nun yorumu: Zam değil güncelleme
Sonraki Haber
Akaryakıta yeni vergi zammı