Ana SayfaEkolojiGeçiş ücretlerindeki artışa Bakan Karaismailoğlu’nun yorumu: Zam değil güncelleme

Geçiş ücretlerindeki artışa Bakan Karaismailoğlu’nun yorumu: Zam değil güncelleme

HABER MERKEZİ – Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın geçiş ücretlerine yapılan fiyat artışıyla ilgili sorusuna “Bu durum, geçiş ücretlerine uygulanan bir zam olmayıp sözleşmenin gereği olarak yapılan güncellemelerdir” yanıtını verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın köprü ve otoyol geçiş ücretlerine hangi kriterlere göre zam yapıldığı sorusuna yanıt verdi.

Bakan Adil Karaismailoğlu

Sözcü gazetesinden Veli Toprak’ın haberine göre Karaismailoğlu, “Geçiş ücretleri döviz kuru üzerinden yapılan hesaplamalar ile Türk Lirası olarak uygulanmaktadır. Bu durum, geçiş ücretlerine uygulanan bir zam olmayıp sözleşmenin gereği olarak yapılan güncellemelerdir” ifadesini kullandı.

‘Vatandaşa müşteri gözüyle bakılıyor’

Başarır ise, Karaismailoğlu’nun verdiği yanıtla ilgili şu yorumu yaptı:

Bakan vatandaşlara müşteri gözüyle bakıyor. 7 soruluk önergemize vermiş olduğu iki satırlık yanıtta, köprü ve otoyol araç geçiş ücretlerinde bir zam yapılmadığını, döviz kuru üzerinden hesaplanıp, Türk Lirası olarak uygulandığını belirtmiş.

Katarlıların sahibi olduğu beIN Sports’a dolar kurunu sabitlediler. Konu kendi vatandaşlarına gelince, araç geçiş ücretlerinde firmalardan hiçbir indirim talep etmeyip, sokağa çıkma yasaklarında dahi araç geçiş garantisi kapsamında parayı işletmeci firmalara ödüyorlar.




Önceki Haber
Peker'den yeni iddialar: Soylu, İbrahim Kalın'ı takip ettiriyor
Sonraki Haber
Emine Şenyaşar ve oğluna yine gözaltı