Ana SayfaGüncelŞahin Öner davasında bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı

Şahin Öner davasında bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı

HABER MERKEZİ – Şahin Öner’e zırhlı araçla çarparak ölümüne sebep olan sanık polis memuru Selahattin K.’nin tutuklanma istemi bir kez daha reddedilirken, hazırlanan bilirkişi raporu avukatlara verildi.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesi’nde 10 Şubat 2013’de bir protesto gösterisinde, Şahin Öner’i ezerek ölümüne neden olan 75 kod Shortland marka zırhlı aracının sürücüsü polis memuru Selahattin K.’nin yargılandığı davanın duruşması Diyarbakır 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

“Kasten öldürmek’ suçundan müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Selahattin K. ve avukatı duruşmaya katılmazken, Öner ailesinin avukatları Abdullah Zeytun ve Ercan Yılmaz hazır bulundu.

Duruşmada, düzenlenen bilirkişi raporu avukatlara tebliğ edildi. Avukat Zeytun, bilirkişi raporunu incelemeleri için mahkemeden süre istedi.

İki duruşma öncesinde olay yeri keşfinin raporunun hazırlanması için İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Trafik Kürsüsüne gönderilen bilirkişi raporu da dosyaya eklendi.

Zeytun, sanık polis Selahattin K.’nin tutuklanmasını istedi.

Mahkeme, sanığın tutuklanması talebini reddederken, avukatların süre talebini kabul ederek duruşmayı 24 Haziran’a erteledi.


Mezopotamya Ajansı



Önceki Haber
Suruç Davası sanığı Şahin’e 34 kez ağırlaştırılmış müebbet istendi
Sonraki Haber
HDP’li 10 milletvekili hakkında fezleke