Ana SayfaManşetEtek boyuna tutanak tutturan hakime ceza

Etek boyuna tutanak tutturan hakime ceza

HABER MERKEZİ – Yargıtay 4. Ceza Dairesi, Avukat Tuğçe Çetin’in etek boyuna müdahale ederek, tutanak tutturan ve aynı gün başka bir avukata da hakaret eden hakim Mehmet Yoylu hakkında kararını verdi. Daire, hakime iki olaydan 2 yıl 3 ay 6 gün hapis cezası verip, hükmün açıklanmasının geri tarihe bırakılmasına karar verdi. 

İstanbul Anadolu 2. İş Mahkemesi’nde 2019 yılında görülen duruşmada Avukat Tuğçe Çetin’in etek boyunun olması gerekenden kısa olduğunu iddia ederek, tutanak tutup, etek boyunun fotoğrafının çekilmesini isteyen hakim Mehmet Yoylu’ya 1 yıl 1 ay 18 gün hapis cezası verildi.

Aynı gün iki olay

Hakimin davranışını “hakaret” olarak değerlendiren Yargıtay 4. Ceza Dairesi, Yoylu’nun aynı gün içerisinde başka bir avukata açıkça hakaret etmesini de değerlendirerek, “hakaret” suçundan 1 yıl 1 ay 18 gün hapis cezası verdi. Eylemleri bir bütün olarak “hakaret” kabul eden daire, toplamda 2 yıl 3 ay 6 gün hapis cezası verilmesine hükmetti.

Karar HSK’ye gönderilecek

Daire tarafından hükmün açıklanması geri bir tarihe bırakılırken, Yoylu’nun 5 yıl içerisinde herhangi bir suçtan kaydının oluşması durumunda aldığı cezalar tekrardan ele alınacak. Yoylu, 5 yıl içerisinde herhangi bir suç işlemezse cezaları düşecek.

Yoylu’nun, karara itiraz hakkı bulunurken Yargıtay kararın bir örneğini de hakkında soruşturma yapan Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) gönderecek. Hakimler ve Savcılar Kurulu, yaptığı inceleme ve soruşturma sonrasında Mehmet Yoylu hakkında kararını verecek.




Önceki Haber
Kolombiya Başkanı Duque'nin helikopterine silahlı saldırı
Sonraki Haber
TGC Veyis Ateş'i üyelikten çıkardı