Ana SayfaDünyaJaponya’daki dev budist heykeline maske takıldı

Japonya’daki dev budist heykeline maske takıldı

HABER MERKEZİ- Japonya’da bebeklerinin sağlığını isteyenlerin ziyaret ettiği budist tanrıça heykeline, bu defa Covid-19’a karşı halkı koruması amacıyla maske takıldı.

Corona virüsü (Covid-19) salgını, dünyanın çoğu noktasında hızlanan aşılama programına rağmen can almaya devam ediyor.

Covid-19 nedeniyle zor günler geçiren ülkelerden biri de Japonya. Ülkenin Fukuşima şehrindeki Hokokuji Aizu Betsun tapınağında bulunan dev bir heykele asılan maske dikkat çekti.

Reueters’ta yer alan habere göre, 57 metre uzunluğundaki Budist tanrıça Kannon (Merhamet tanrıçası) heykeline takılan dört metre boyunda ve beş metre enindeki maskeyi takmak için dört işçi üç saat çalıştı.

Tapınak yöneticisi Takaomi Horigane, maske fikrinin Şubat ayındaki bir depremde heykelin hasar görmesinin ardındından yapılan restorasyon çalışmaları sürecinde ortaya çıktığını söyledi.

Horigane, maskenin Japonya’daki Covid-19 pandemisi kontrol altına alınana kadar kalacağını açıkladı.

Budist Tanrıça Kannon

İçi boş ve tanrıçanın omuzlarına kadar çıkan bir merdiven sistemine sahip olan heykel, 33 yıl önce yapıldı. Elinde bir bebek tutan heykel, genellikle bebeklerinin sağlığı isteyenlar için dua etmek amacıyla ziyaret ediliyor.

Bu arada başkent Tokyo ve ülkenin diğer bölgelerinde uygulanmakta olan olağanüstü hal (OHAL) 20 Haziran’a, yani Covid-19 pandemisinin ortaya çıkması nedeniyle geçen yıl ertelenen Olimpiyat Oyunlarının başlamasından 33 gün önceye kadar uzatılmıştı.




Önceki Haber
Kobani Davası’nda HDP’lilere saldırı girişimi
Sonraki Haber
Çalıştığı inşaattan düşen 17 yaşındaki Berzan Özgün yaşamını yitirdi