Ana SayfaManşetKadınlar İstanbul Sözleşmesi için İstanbul’a akacak

Kadınlar İstanbul Sözleşmesi için İstanbul’a akacak

HABER MERKEZİ – Kadın örgütleri 19 Haziran Cumartesi günü “İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz” şiarıyla Maltepe’de büyük bir miting gerçekleştirecek. Mitinge çağrı yapan EŞİK gönüllüsü Süheyla Doğan, “Çok güçlü bir ses için Maltepe’de olalım” dedi.

İstanbul Sözleşmesi’nin yürürlükten kalkacağı 1 Temmuz öncesi kadınlar büyük bir mitinge hazırlanıyor.

İstanbul Maltepe’de bulunan Etkinlik Alanı’nda yapılacak miting Cumartesi günü saat 13.00’te başlayacak.

Türkiye’nin dört bir yanından kadınların katılması beklenen mitingin şiarı , “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz” oldu.

Mitingin çağrıcılarından Eşitlik İçin Kadın Platformu’nun (EŞİK) gönüllüsü ve “Eylem Çalışma Grubu” üyesi Süheyla Doğan, miting hazırlıklarıyla ilgili Jinnews’ten Sena Dolar’a konuştu.

Süheyla Doğan

Kadınların mitingde İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceklerini bir kez daha vurgulayacağını söyleyen Doğan, mitingin ana amacının fesih kararının geri alınması olduğunu belirtti.

Sözleşmenin yürürlükten kalkacağı tarih olan 1 Temmuz’a kadar hükümetin aldığı karardan vazgeçmesi çağrısını yineleyeceklerini vurgulayan Süheyla Doğan şunları söyledi:

İktidar bizim bu konuda ki kararlılığımızı görecek. Fesih kararı geri çekilmediği durumda mücadeleye devam edeceğiz. İstanbul Sözleşmesi’ni kendi hayatımızda, diğer mekanizmalarda uygulatmaya, sözleşmenin öngördüğü taahhütlülerin uygulanması için çalışacağız

Çok güçlü bir ses için…

Süheyla Doğan son olarak kadınlara şu çağrıyı yaptı:

Çok güçlü bir ses çıkarmamız önemli. Coşkuyla, sözlerimizle, sloganlarımızla hep beraber Maltepe’de olalım.




Önceki Haber
ABD'de geliştirilen Alzheimer ilacı ilk defa bir insanda denendi
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.