Ana SayfaGüncelSancar: AYM, HDP’yi kapatma kararı verirse kendini de kapatma kararı vermiş olacak

Sancar: AYM, HDP’yi kapatma kararı verirse kendini de kapatma kararı vermiş olacak

HABER MERKEZİ – Anayasa Mahkemesi’nin partilerine yönelik açılan kapatma davasını eleştiren HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “AYM, HDP’yi kapatma kararı verirse kendini kapatma kararını da vermiş olacaktır” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) için Yargıtay Başsavcılığının hazırladığı kapatma davasına dair iddianame, Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından kabul edildi.

AYM’nin iddianameyi kabul ettiği sırada süren Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında konuşan Mithat Sancar değerlendirmelerde bulundu.

AYM’nin iddianameyi kökten reddetme fırsatına sahip olduğunu söyleyen Sancar, bunun için hukuki ve vicdani sebebin yeterli olduğunu dile getirdi.

HDP’nin kapatılması meselesinin tehtid ve şantaj kampanyasına dönüştüğünü vurgulayan Sancar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Bu iddianame MHP Genel Merkezi’nde hazırlanmış, sarayın hukuk birimlerinde son şekli verilmiş ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletilmişti. Davanın savcısının bizzat iktidarın kendisi olduğunu herkes görmelidir. Bu davayı savunmak için avukatlar görev alacaktır. Bu davanın savcısı nasıl iktidarsa bu davanın gerçek avukatı da bizzat halkın kendisidir.

Demokratik siyasetin geriletilmesine izin vermeyeceklerini aktaran Sancar, partilerini kapattırmayacaklarını dile getirdi. Demokrasiyi ve partilerini sonuna kadar savunacaklarını ifade eden Sancar, şunları söyledi:

HDP’yi kapattırmayacağız, büyüterek devam ettirecek gücümüz vardır. Bu davada verilecek karar sadece HDP’ye yönelik olmayacaktır. AYM, HDP’yi kapatma kararı verirse kendini kapatma kararını da vermiş olacaktır. Biz kararlıyız, HDP’yi sonuna kadar savunacağız, kimsenin şüphesi olmasın HDP’yi yaşatacağız. HDP sadece Türkiye’de değil Orta Doğu’da da güçlü köklere sahip bir fikriyat ve teşkilattır. Bir mahkeme kararıyla bunu etkisizleştiremeyeceklerini, bir dava süreciyle bu yoldaki kararlığa gölge düşürebileceklerini sananlar yanılıyorlar.




Önceki Haber
Jineoloji Dergisi Ezidi kadınlara ithaf edilen yeni sayısıyla raflarda
Sonraki Haber
📸| Cilo Dağı'nın Sat Gölleri