Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan Gergerlioğlu’nun tahliye edilmemesine tepki: Bu mu adalet?

Kılıçdaroğlu’ndan Gergerlioğlu’nun tahliye edilmemesine tepki: Bu mu adalet?

HABER MERKEZİ – Kemal Kılıçdaroğlu, AYM kararına rağmen Gergerlioğlu’nun serbest bırakılmadığına dikkat çekerek, “Bu mu adalet?” diye sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

“Hak, hukuk, adalet” sloganıyla kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi (AYM) kararına rağmen serbest bırakılmayan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun durumuna dikkati çekti.

Bir tweeti paylaştı diye, yazdı diye değil paylaştı diye dokunulmazlığı kaldırıldı, ayakkabısını giymesine fırsat verilmeden gözaltına alındı, karakola götürüldü, Anayasa Mahkemesi karar alıp, ’serbest bırakılsın’ dedi. Karar bağlayıcı. Ama Gergerlioğlu halen içeride. Hani haksızlık karşısında dilsiz şeytandı? Bu mu adalet. Adaleti sadece kendimiz için istemiyoruz. AK Partili kardeşlerimiz de adalet istiyor. Örnek mi, bir medya patronu, AK Partili, Sivaslı yerel bir TV’nin sahibi. ‘Basın baskı altında’ diyor. AK Partili bir isim söylüyor. Vicdanı, erdemi olan biri söylüyor.

‘Üniversiteyi özel hapishanesi yaptı’

Kılıçdaroğlu ayrıca, Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan olaylara ilişkin, “Yine bir adaletsizlik. Bir insan bir göreve atandıktan sonra orayı kendi özel hapishanesi haline getirir mi? Melih Bulu getirdi. Boğaziçi Üniversitesi sanki onun özel hapishanesi. Öğrenciler, akademisyenler, çalışanlar istemiyor. O bütün kapıları kapatmış, her taraf tel örgülerle çevrili, gelenlere cop, biber gazı. Bir kişinin talimatıyla hareket ediyor. Aklını bir yerlere kira vermiş insandır” ifadelerine yer verdi.

‘İktidar sigara tekellerine teslim oldu’

Esnafın ve tütün işçilerinin durumuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu, iktidara şu eleştirileri yaptı:

Diyarbakır’da pazarda sebze satan bir kadın ‘pahalılığın nedeni belli, 10 yaşındaki çocuğa sorsan hemen nedenini anlatır. Nedeni sistem. Biz kendi ülkemizde mülteci bile olamadık’ diyor. Adıyaman’da tütün üreticileri yolu kestiler. Adalet istiyorlar. Sarmalık tütün bölgede yetişiyor. Bizim hakkımızı arayın diyorlar. Sonuna kadar haklarını arayacağız. Siyasi iktidar uluslararası sigara tekellerine teslim oldu. Tütün üreticisi ‘tütün kızımızın çeyizidir, askerimizin harçlığıdır, öğrencilerimizin dershane harçlığıdır, evimizin geçimidir’ diyor. Bu rezalete son vereceğiz, yeter ki destek verin.




Önceki Haber
Ağır hasta tutuklunun tahliyesine engel: 'Devlet için tehlike oluşturuyor'
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.