Ana SayfaEkolojiOrman Bakanı Pakdemirli: Envanterimizde yangın söndürme uçağı yok

Orman Bakanı Pakdemirli: Envanterimizde yangın söndürme uçağı yok

HABER MERKEZİ – Manavgat ilçesindeki Orman Yangını Yönetim Merkezi’nde yangınlara ilişkin konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ”Envanterimizde yangın söndürme uçağı yok” dedi.

Akdeniz ve Ege bölgesinde çıkan orman yangınlarında can ve mal kayıpları yaşanmasına rağmen alevleri söndürmekte yetersiz kalınması hükümete yönelik tepkilerin yükselmesine yol açtı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Çevre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Antalya’nın Manavgat ilçesindeki Orman Yangını Yönetim Merkezi’nde yangınlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Pakdemirli: Yangın söndürme uçağı yok

İlk olarak konuşan, Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, yangına müdahalede gecikme yaşandığına dair eleştirilere cevap verdi. Pakdemirli, ”THK ile problemimiz yok, olmaz da. Elindeki uçakla ilgili problem, uçabilecek kapasitede değil, uçsa da performans verecek kapasitede değil.Coğrafyaya göre uçak değil de, helikopterin daha iyi olduğu kararı alınmış. Envanterimizde yangın söndürme uçağı yok. İhaleye çıkıyoruz.”” şeklinde konuştu.

Kurum: Hasar tespit çalışmaları yürütülüyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıklamasında, “Toplamda 2 bin 300 yapının (Antalya’daki) bu yangın sebebiyle etkilendiğini düşünüyoruz. Bu çerçevede hasar tespit çalışmaları yürütülüyor” ifadelerini kullandı.

Yurttaşlar Çavuşoğlu’nu protesto etti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da yaptığı açıklamada, “Hasar tespiti yapılan vatandaşlarımıza kısmi ödemelerini yarından itibaren başlatıyoruz. Ziraat Bankası cumartesi günü bu amaçla açık olacak.” dedi.

Öte yandan dün gece saatlerinde Antalya’ya giden Çavuşoğlu, yangının devam ettiğini söyleyerek, kalabalıktan dağılmalarını istedi.

Yangınların kontrol altına alınamaması nedeniyle Çavuşoğlu’na tepki gösteren bir vatandaş, bölgeye neden yangın söndürme uçağı gönderilmediğini sordu. ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin uçağı mı yok?’ diye soran yurttaşa Bakan Çavuşoğlu “3 uçağımız vardı, 3’ü de buradaydı” yanıtı verdi.

Çavuşoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 3 tane uçağı mı var? Bravo! THK’de 10 tane uçak var, hepsi yatıyor!” diyerek tepki gösteren bir vatandaşa ise ‘Konu o değil’ dedi. “Bravo, üç tane uçağınız var!” diye bağıran yurttaşlar “Memleket yandı, samimiyet mi kaldı” dedi.

Çavuşoğlu, bir süre vatandaşlar tarafından yuhalanarak protesto edildi.




Önceki Haber
Madencinin ölümü…
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.