Ana SayfaDünyaBelarus ‘silah kaçakçılığı’ iddiasıyla Ukrayna sınırını kapattı

Belarus ‘silah kaçakçılığı’ iddiasıyla Ukrayna sınırını kapattı

HABER MERKEZİ – Devlet Başkanı Alexander Lukashenko, ülkeye silah kaçakçılığı yapıldığını iddia ederek Ukrayna ile sınırını kapattı.

Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukashenko, “Ukrayna’dan Belarus’a çok büyük miktarda kaçak silah geliyor. Bu yüzden sınır güvenlik güçlerine Ukrayna sınırını tamamen kapatma emri verdim” dedi.

Ülkedeki güvenlik servislerinin kendisini devirmeyi planlayan yabancı destekli silahlı grupları ortaya çıkardığını iddia eden Lukashenko silahlı gruplara dair ise kanıt göstermedi.

Ukrayna, Lukashenko’nun iddialarını reddetti ve bin 84 kilometrelik sınırı kapatmanın sadece halka “acı çektireceğini” söyledi.

Silahların Almanya, Litvanya, Polonya, Ukrayna ve ABD tarafından finanse edilen silahlı gruplara gönderildiğini iddia eden Lukashenko, “Çizgiyi aştılar. Onları affedemeyiz” dedi.

Lukashenko ayrıca iddialarla ilgili olarak Almanya Devlet Başkanı Angela Merkel ve diğer liderlerle yüzleşeceğini de söyledi.

Belarus ve dış güçleri ile ilişkiler

Lukashenko’nun hareketi, Belarus ile dış güçler arasındaki soğukluğu derinleştiriyor.

Mayıs ayında Belarus hükümeti, bir Ryanair uçağını inmeye zorladığında ve uçakta bulunan bir muhalif tutuklandığında olay, uluslararası öfkeye yol açtı.

Buna karşılık, Batılı ülkeler Belarus’a yaptırım uygulamıştı.




Önceki Haber
Mahkeme, 'telefonuna baktı' diye işten çıkarılan işçiyi haklı buldu
Sonraki Haber
Hasta tutuklu Kılıç'ın tedavi olacağı hastanelere sevki yapılmıyor