Ana SayfaDünyaZorla indirdiği uçakta muhalif gazeteciyi gözaltına alan Belarus’a ABD’den kapsamlı yaptırım

Zorla indirdiği uçakta muhalif gazeteciyi gözaltına alan Belarus’a ABD’den kapsamlı yaptırım

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Ryanair’e ait bir yolcu uçağının geçen hafta Minsk’e acil iniş yaptırılıp içinde bulunan muhalif gazeteci Roman Protaseviç’in gözaltına alınmasıyla ilgili Belarus’a kapsamlı yaptırımlar getireceklerini açıkladı.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, geçen hafta Ryanair’e ait yolcu uçağının Belarus’un başkenti Minsk’e acil iniş yaptırmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Psaki, açıklamasında “Belarus’un Ryanair’e ait ticari uçağı iki Avrupa Birliği ülkesi arasında uçarken zorla indirmesi ve Belaruslu gazeteci Roman Protaseviç’i gözaltına alması uluslararası normlara doğrudan bir hakarettir” ifadelerini kullanarak yaptırımlara değindi.

Sözcü Psaki, 3 Haziran günü daha önce yaptırım muafiyeti tanınan 9 Belarus devlet şirketinin yeniden yaptırım listesine alınacağını kaydetti.

Psaki, Avrupalı müttefikleriyle birlikte Minsk’i hedef alacak kapsamlı yaptırımların hazırlıklarının da bilgisini verdi.

Neler olmuştu?

Yunanistan’dan Litvanya’ya giden Ryanair’e ait 123 yolcu taşıyan uçak, “bomba ihbarı var” denilerek Belarus hava sahasındayken Başkent Minsk’e acil iniş yaptırılmıştı.

Uçaktaki yolcular arasında bulunan ve “terör olaylarına karıştığı” iddiasıyla aranan Nexta ve Belarus Golovnogo Mozga Telegram kanallarının kurucusu Protaseviç gözaltına alınmıştı.




Önceki Haber
Nisan'da ne olacaktı, neden olmadı?
Sonraki Haber
'Deniz salyası' tehlikesi: Marmara Deniz'i ölüyor