Ana SayfaManşetBuldan: Başarıya her zamandan daha yakınız

Buldan: Başarıya her zamandan daha yakınız

HABER MERKEZİ- Partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, ülkenin dört bir yanından yükselen kadın mücadelesiyle çok daha umutlu olduklarını belirterek, “Başarmaya her zaman olduğundan yakınız” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Parlamento Kadın Grubu’nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasına, 30 yıl önce 5 Temmuz 1991’de kaçırılarak katledilen Halkın Emek Partisi (HEP) Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın’ı anarak başlayan Buldan, Aydın’ı katleden zihniyetin İzmir’de karşılarına çıktığına işaret ederek, “17 Haziran’da İzmir il binamızda katledilen Denizimizi bir kez daha rahmetle, saygıyla ve minnetle anıyorum. Özel olarak eğitilen İzmir tetikçisini hangi nefret siyasetinin yetiştirdiğini gayet iyi biliyoruz, iyi tanıyoruz. Deniz’e ve yoldaşlarına, onların kıymetli anılarına olan bağlılığımızla adalet, eşitlik, barış ve kadın mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Ve bizden aldığınız her bir canın adalet önünde hesabını mutlaka soracağız” ifadelerini kullandı.

‘Daha umutluyuz’

Kadınların varlığına, kazanılmış haklarına, mücadelesine AKP-MHP iktidarı tarafından topyekûn saldırıların gerçekleştirildiğini dile getiren Buldan şunları söyledi:

Toplumsal muhalefeti kırmak amacıyla her türlü baskı ve zor yöntemini kullanan erkek iktidar şunu gördü ki; kadınlar bütün bu baskılar karşısında asla yılmamaktadır. Yaşamın her alanında örgütlenen, itirazıyla ve mücadelesiyle dimdik duran, alanları doldurarak haklarını haykıran kadınlar onların en büyük korkusu olmaya devam etmektedir. Kadınlar bugün itibariyle sadece cins mücadelesi yürütmüyor, erkek mafya düzenini gönderme mücadelesine gerçek bir öncülük yapmaktadır. Kadınlar ne onların yalanlarına kanmakta, ne onların baskısıyla sinmekte, ne de onların talan ve sömürü düzenine rıza göstermektedir. Bizler de kadın mücadelesinin birer parçası ve kadın siyasetinin temsilcileri olarak ülkenin dört bir yanından yükselen kadın mücadelesi ile çok daha umutluyuz ve başarmaya her zaman olduğundan çok daha yakınız.

Vazgeçmeyen kadınlar

Konuşmasında 1 Temmuz’dan itibaren Türkiye’nin çekildiği İstanbul Sözleşmesi’ne değinen Buldan, bu konuda şunları ifade etti:

İstanbul Sözleşmesi kadınların haklarını bir bütün olarak ele alan, kadın haklarını geliştiren ve koruyan, kadınlara yönelik suçları önleyen, kadınlar için anayasal nitelikte bir metindir. Aynı zamanda çocuklara yönelik istismarı önleme ve bu istismarlara karşı etkin mücadeleyi gerektiren bir sözleşmedir. Dolayısıyla kadınlar için gereklidir, elzemdir, vazgeçilmezdir! Fakat tek bir adam, erkek ittifakıyla; emekçisinden, işsizine, evlisinden bekârına, gencinden çocuğuna, yaşlısına, mülteci kadından engelli kadına LGBTİ+’lara kadar dini, dili, kimliği fark etmeksizin toplumun tüm kesimlerinden kadınların haklarını teminat altına alan bir sözleşmeyi hedef aldı.




Önceki Haber
Tigray'ya yaklaşan kıtlık önlenebilir bir felakettir
Sonraki Haber
Ağır hasta tutuklunun tahliyesine engel: 'Devlet için tehlike oluşturuyor'