Ana SayfaDünyaEndonezya’da Covid-19’dan dolayı oksijen krizi yaşanıyor

Endonezya’da Covid-19’dan dolayı oksijen krizi yaşanıyor

HABER MERKEZİ – Endonezya hükümeti, Covid-19 vakalarındaki artışın bazı şehirlerde oksijen tüpü kıtlığına yol açması nedeniyle üreticilerine tıbbi ihtiyaçlara öncelik vermelerini söyledi.

Pazartesi günü, Endonezya’nın Bandung kentindeki iki hastane oksijenlerinin tükendiğini ve acil tedavi arayan yeni hastaları reddetmek zorunda kaldıklarını açıkladı.

Hastaneler kapasitelerinin sınırında mücadele ettiklerini söylerken, bir hastane oksijen tükenmesiyle boğuştuğu için 63 hastanın yaşamını yitirdiğimi bildirdi.

Diğer hastaneler açık havada çadır kurmak zorunda kaldı.

BBC’nin haberine göre sağlık bakanlığı yetkilisi Siti Nadia Tarmizi, gaz endüstrisinden tıbbi oksijen üretimini hızlandırmasını istediklerini söyledi ve insanları stokçuluk yapmamaya çağırdı.

Endonezya’nın Covid-19 ile savaşı

Endonezya, şimdiye kadar yaklaşık 2,3 milyon pozitif vaka ve 60.000’den fazla ölümle Güney Doğu Asya’da, salgını en ağır geçiren ülke oldu.

Ancak uzmanlar, başkent Jakarta dışında ciddi şekilde yetersiz testler nedeniyle toplam sayıların potansiyel olarak çok daha yüksek olduğu konusunda uyarıyor.

Ülke şu anda her gün 25 binden fazla yeni vaka kaydediyor. Artan Covid-19 krizi, seyahat ve ülke genelinde yayılan daha bulaşıcı delta varyantına bağlanıyor.

Geçen hafta ülkenin başkentini de içinde barındıran ana adası Cava’da ve turizm adası Bali’de sokağa çıkma yasağı ilan edildi.




Önceki Haber
Kabine toplanıyor: Salgında gelinen nokta ve tedbirler konuşulacak
Sonraki Haber
Enflasyon yüzde 17,53 olarak gerçekleşti