Ana SayfaGüncelİHD: Korkmaz koşulsuz şartsız tahliye edilmeli

İHD: Korkmaz koşulsuz şartsız tahliye edilmeli

HABER MERKEZİ – İHD, sol tarafı tamamen felçli olan ve kendi yaşamını idame edemeyen ağır hasta tutuklu Özal Korkmaz’ın koşulsuz şartsız tahliyesini istedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi, “Hasta mahpuslara özgürlük” şiarıyla her hafta yaptığı eylemi bu hafta Kurban Bayramı dolayısıyla online gerçekleştirdi.

İHD bu haftaki açıklamasında Muğla E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutulan ağır hasta tutuklu Özal Korkmaz’ın durumuna dikkati çekti.

Açıklamayı okuyan İHD yöneticisi Cemile Karakaya, Türkiye hapishanelerinde 604’ü ağır olmak üzere toplam bin 605 hasta tutuklunun olduğunu anımsattı.

Hasta tutuklulardan birinin de Özal Korkmaz olduğunu hatırlatan Karakaya, “Özal Korkmaz kafasına aldığı bir darbe sonucu sol tarafı tamamen felçlidir. 31 yaşında ve 2 senedir cezaevinde hükümlüdür. Yaşamını kendi idame ettiremeyecek durumdadır. ATK raporunun olmasına rağmen cezaevi yönetimi tarafından keyfi olarak Cezaevinde tutuluyor tahliye edilmiyor” dedi.

‘Tahliye edilmeli’

Hukuki anlamda Korkmaz’ın cezasının hastalığı süresince ertelenip tedavisinin yapılması gerektiğini ifade eden Karakaya, “Ancak yetkili kişiler bu yasal hakkın kullanılmasına engel olmaktadırlar” diye konuştu.

Karakaya, Adli Tıp Kurumu sağlık sebebiyle infazın ertelenmesi raporlarında son ve tek merci olmaktan çıkarılmasını isteyerek, hasta tutukluların koşulsuz şartsız tahliye edilmesi gerektiğinin altını çizdi.




Önceki Haber
TBB Başkanı Feyzioğlu: Baroların hedef gösterilmesi yanlış
Sonraki Haber
Basın Bayramı Günü: Gazeteciler saldırı altında