Ana SayfaGüncelKonya’daki ırkçı saldırıda sadece bir tutuklama

Konya’daki ırkçı saldırıda sadece bir tutuklama

HABER MERKEZİ- Konya’nın Meram ilçesine bağlı Çarıklar Köyü’nde ırkçı saldırı sonucunda katledilen Hakim Dal olayında gözaltına alınan 40 kişiden sadece biri tutuklandı.

Konya’nın Meram ilçesine bağlı Çarıklar Köyü’nde, 21 Temmuz’da Diyarbakırlı Kürt aileye yönelik gerçekleşen ırkçı saldırıda katledilen Hakim Dal soruşturmasında 35 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların çoğu emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 9 kişi ise ifadeleri alınmak üzere Konya Cumhuriyet Başsavcılığına çıkarıldı.

Savcılık 4 failin tutuklanmasını, 5 failin ise serbest bırakılmasını talep etti.

Konya 2’nci Sulh Ceza Mahkemesi’ne çıkarılan 9 failden yalnızca Mehmet isimli fail “cinayet” suçundan tutuklandı. Geriye kalan 8 fail ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

‘Dosya bizden gizleniyor’

Olaya dair konuşan müşteki avukatlardan Abdurahman Karabulut, olayın ırkçı bir saldırı olduğunu kaydederek mahkemenin göstermelik olarak bir kişiyi tutukladığının altını çizdi.

Dosyanın kendilerinden gizlendiğini kaydeden Karabulut şu bilgileri verdi:

Dosyada gizlilik kararı olmadığı halde dosyaya erişimde sıkıntılar yaşıyoruz. TCK 37’inci maddede ‘fikir ve eylem birliği içerisinde bir suça iştirak etmek’ diye bir şey vardır. Cinayet dosyalarında ise ‘fiil üzerinde hakimiyet ilkesi’ vardır. Müvekkili 7 kişi taş, sopa ve tekmelerle yerdeyken dövüyor, 8’inci kişi de arkadan silahla vurarak öldürüyor, sadece ateş edeni tutuklayarak fiil üzerinde hakimiyet kullanan ve suça iştirak eden ve aynı şekilde sorumlu olan diğer kişilerin hepsi serbest kalıyor. Olayla ilgili 30’un üzerinde gözaltı gerçekleşti. Bir kısmının ifadesi bilgi sahibi sıfatıyla alındı ve emniyet aşamasında bırakıldı. Pazartesi günü serbest bırakılanların tutuklanması için talepte bulunacağız.


Jinnews



Önceki Haber
29 yıl önce gözaltında kaybedilen Hasan Gülünay’ın kızı: Asla vazgeçmeyeceğiz
Sonraki Haber
TBB Başkanı Feyzioğlu: Baroların hedef gösterilmesi yanlış