Ana SayfaDünyaIrak’ta hastane yangını: 52 ölü, 60 yaralı

Irak’ta hastane yangını: 52 ölü, 60 yaralı

HABER MERKEZİ – Irak’ta bir hastanede gerçekleşen patlamada en az 52 kişi yaşamını yitirdi.

Irak’ın Nasıriye şehrinde bir hastanenin Covid-19 hastalarının bulunduğu bölümde, oksijen tüpünün patlamasından kaynaklandığı düşünülen yangında en az 52 kişi yaşamını yitirdi.

El Hüseyin hastanesindeki yangın, dün gece geç saatlerde kontrol altına alınabildi.

Yangında 60’tan fazla kişinin de yaralandığı açıklandı.

Yangının ardından Irak Başbakanı Mustafa Kazımi bakanlarıyla acil toplantı yaptı ve Nasıriye’de görev yapan sağlık ve sivil savunma müdürlerinin görevden alınması emrini verdi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada yangın çıkan hastanenin müdürünün görevden alınacağı ve hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı da belirtildi.

Reuters’da yer alan habere göre, hastane önünde toplanan öfkeli hasta yakınlarının polisle çatıştığı ve iki polis aracının ateşe verildiği bildirildi.

Sağlık yetkilileri hastanedeki Covid bölümünün 3 ay önce inşa edildiğini ve 70 yatak kapasiteli olduğunu, yangın başladığı sıradaysa yataklardan 63’ünün dolu olduğunu bildirdi.

Irak’ta hastane yangınları

Ayrıca, daha önce Nisan ayında da başkent Bağdat’da Covid-19 hastalarının tedavi edildiği bir hastanede yangın çıkmış, en az 82 kişi hayatını kaybetmiş, 100’den fazla kişi de yaralanmıştı.

Yangın nedeniyle ülkede 3 gün ulusal yas ilan edilmiş, Sağlık Bakanı Hasan el-Tamimi de istifa etmişti.

 




Önceki Haber
İngiltere'de maske dahil Covid-19 kısıtlamaları sona eriyor
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.