Ana SayfaGüncel‘Hard kapitalizm’ sözüyle tanınan Duymaz konuştu: İki metrelik karanlıkla korkutamazlar

‘Hard kapitalizm’ sözüyle tanınan Duymaz konuştu: İki metrelik karanlıkla korkutamazlar

HABER MERKEZİ – ‘Hard kapitalizm’ sözüyle tanınan Mehmet Duymaz, serbest bırakıldıktan sonra konuştu. Duymaz, “İki metrelik karanlıkla korkutamazlar. Kararlıyız, korkmuyoruz” dedi.

‘Hard kapitalizm’ sözüyle tanınan Mehmet Duymaz (Azadi Kaya), 6 kişiyle beraber 18 Ağustos’ta gözaltına alındıktan 2 gün sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Duymaz, serbest bırakılmasının ardından MA’dan Zemo Ağgöz’e konuştu.

Gözaltına alındığında kendisine herhangi bir gerekçenin sunulmadığını ifade eden Duymaz, “Sabahın köründe evimizi bastılar, her tarafı darma duman ettiler. Her zamanki gibi baskı, yıldırma politikası. Bir takım konuşmalar oldu. Ama ben yaptığım eylemlerin arkasında durdum” dedi.

Paylaşımlarında İbrahim Kaypakkaya’ya değindiğini ifade eden Duymaz, sözlerinin arkasında durduğunu dile getirerek şöyle konuştu:

Tarihimizdeki tüm aydınlarımızı, tüm mücadele azmini kamçılayan yoldaşlarımızı, katledilen yoldaşlarımızı anmak onurdur. İbrahim Kaypakkaya olsun, Mazlum Doğan, Kemal Pir, Seyit Rıza, Şeyh Bedrettin, Ehmedê Xanê olsun tüm aydınlarımızı anmak zorundayım. Bunu bir borç biliyorum.

Ülke enkaz altında’

Türkiye’nin enkaz altında olduğunu belirten Duymaz, “Dört bakan çıkıyor, konuşamıyor. Bir tane uçak yok. Bu kadar hayvan öldü. Bu ülkede sert bir politika ve sömürü var. Adam, pahalı bir arabaya biniyor, ‘ben fabrikatörüm’ diyor. Ama, ‘arabam için çok fazla vergi ödüyorum’ diyor. O bile illallah etmiş. Bu ülkede barıştan, kardeşlikten yanayız. Bir şeyler bizi burada tutuyor. Avrupa’ya giderim ama niye gideyim? Bu topraklar benim. Benim çocukluğum burada geçti. Yoksulduk, limon, domates, biber sattık” ifadesinde bulundu.

‘Huzur versinler

“Bizi rahat bıraksınlar, bize huzur versinler” diyen Duymaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bize de hakkımızı verecekler. Bu halkın artık gırtlağına kadar gelmiş. Ülkemizde 3’üncü sınıf vatandaş muamelesi görüyoruz.

Korkutamazlar

Duymaz, sözlerini şöyle tamamladı:

İktidar Kürtlerin üstünden bir politika sürdürmektedir. Cezaevlerinde düşünce suçundan dolayı yatan tutukluları bıraksınlar. İki metrelik karanlıklarla bizi korkutamazlar. Kendimizi ifade ediyoruz. Kararlıyız, korkmuyoruz. Halkımıza sesleniyorum, devam edeceğiz. Irkçı değiliz, Türk, Laz tüm halklara da sesleniyorum; kardeşçe yaşamasını bilelim.




Önceki Haber
Yük treni ile otomobil çarpıştı: 2 ölü
Sonraki Haber
Tıbbi ürünler hastanelerde yüzde 2 bin 500 kârla satılıyor