Ana SayfaDünyaÖzerk Yönetim İsviçre’de temsilcilik açtı

Özerk Yönetim İsviçre’de temsilcilik açtı

HABER MERKEZİ – İsviçre’nin Cenevre kentinde diplomatik faaliyetlerde bulunan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, burada temsilcilik açtı.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, İsviçre’nin Cenevre kentinde temsilcilik açtı. Temsilciliğin açılışı sonrasında burada eşbaşkanların katılımıyla basın toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Özerk Yönetim Eşbaşkan Yardımcısı Bedran Çiya Kurd, temsilciliğin İsviçre ile aralarındaki ilişkilerin gelişmesinde önemli katkı sunacağına inandıklarını söyledi.

Askeri alanda elde edilen başarının siyasi kazanımlara dönüşebilmesi için her alanda çalışmaların devam etmesi gerektiğini dile getiren Kurd, siyasi anlamda bir başarının ancak bölgede kalıcı istikrarın sağlanarak yaratılabileceğine vurgu yaptı.

Tutuklu IŞİD’lilerin durumu

Özerk Yönetim’in kontrolünde bulunan kamplarda binlerce IŞİD’linin bulunduğuna dikkat çeken Kurd, ”Bu mesele sadece özerk yönetimin meselesi değil bütün uluslararası kamuoyunu ilgilendiren bir meseledir ve bunun çözümü de ancak ortak bir çalışma ile mümkün olabilir” diye konuştu.

Suriye’de kalıcı bir barışın sağlanması konusunda uluslararası kamuoyuna birlikte çalışma ve dayanışma çağrısı da yapan Kurd, sorunun çözümünde Özerk Yönetim’in siyasi olarak tanınmasının önemli bir adım olacağını ifade etti.




Önceki Haber
'Afganistan'tan da 72 saatte 27 çocuk öldürüldü'
Sonraki Haber
27 yıldır ülkeyi yöneten Lukaşenko: Ben diktatör değilim, muhalefet darbe yapmayı planlıyordu