Ana SayfaManşetÜmitcan Uygun, Esra Hankulu’nu ‘kasten öldürmekten’ tutuklandı

Ümitcan Uygun, Esra Hankulu’nu ‘kasten öldürmekten’ tutuklandı

HABER MERKEZİ- Esra Hankulu’nun ölümüne dair başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ümitcan Uygun “kasten öldürme” suçundan tutuklandı.

Ankara Mamak’ta Esra Hankulu’nun (25) şüpheli şekilde evinde ölü bulunmasıyla ilgili gözaltına alınan Ümitcan Uygun ile Furkan G. ve Dilan C. emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi’ne sevk edildi.

Uygun, Aleyna Çakır’ın(21) geçen yıl 3 Haziran’da Keçiören’deki evinde ölü bulunmasıyla ilgili soruşturmada gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı.

Uygun, Çakır’a şiddet uyguladığı görüntülerin ortaya çıkması üzerine tekrar gözaltına alınmış ancak bir kez daha serbest bırakılmıştı.

Çakır’ın ölümüne ilişkin hakkında yürütülen soruşturma süren Uygun, konut dokunulmazlığını ihlal ve tehdit suçlarından da tutuksuz yargılanıyor.

Uyuşturucudan 6 ay tutuklu kaldı 

Uygun’un, Aleyna Çakır’ın ölümünden sonraki süreçte uyuşturucu kullandığına ilişkin görüntüleri ortaya çıktı.

Görüntüler üzerine 10 Ocak’ta gözaltına alınan Uygun, “uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak ve kullanılmasını alenen özendirmek” suçundan tutuklandı.

Uygun, avukatının tutukluluğa itirazı üzerine yaklaşık 6 ay sonra 17 Temmuz’da Ankara 1’inci Sulh Ceza Mahkemesi kararıyla tahliye edildi.

Uygun hakkında, “uyuşturucu kullanımını alenen özendirmek” suçundan iddianame düzenlendi.

Esra Hankulu’nun ölümü 

Uygun, tahliye olduktan 2 hafta sonra, 3 Ağustos’ta bu kez Esra Hankulu’nun Mamak ilçesi Akdere Mahallesi’ndeki evinde ölü bulunmasıyla ilgili gözaltına alındı.

Hankulu’nun, ölmeden önce Uygun ile birlikte olduğu, evde ayrıca Furkan G. (18) ve Dilan C.’nin de (20) bulunduğu belirlendi.

Furkan G. ve Dilan C. de gözaltına alındı.

“Uyuşturucu temini” ve “fuhuşa aracılık yapma” yönünden de hakkında inceleme yapılan Ümitcan Uygun’un ilk ifadesinde “Ben sabah evden çıktığım sırada Esra sağlıklı ve kendindeydi. Daha sonra evde bulunan diğer arkadaşları beni aradı ve Esra’nın ağzından kan geldiğini söyledi. Ben de polise haber vermelerini istedim. Ölümüyle bir ilgim yoktur” dediği öğrenildi.

‘Kasten öldürmekten’ tutuklama

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Ümitcan Uygun, “kasten öldürme” suçundan tutuklandı.

Furkan G. ve Dilan C. hakkında ise suç delillerini gizlemek suçundan adli kontrol kararı verildi.




Önceki Haber
Sanatçılar Girişimi’nden imza kampanyası: Ülkemiz için kaygılıyız
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.