Ana SayfaDünyaBelarus’ta muhalif Kolesnikova’ya 11 yıl hapis cezası verildi

Belarus’ta muhalif Kolesnikova’ya 11 yıl hapis cezası verildi

HABER MERKEZİ – Belarus’ta Lukaşenko karşıtı gösterilerin düzenlenmesine öncülük eden isimlerden olan Maria Kolesnikov’ya 11 yıl hapis cezası verildi.

Belarus’ta Devlet Başkanı Lukaşenko karşıtı gösterilerin düzenlenmesine öncülük eden isimlerden olan Maria Kolesnikov, çıkrarıldığı mahkeme tarafından 11 yıl hapis cezasına çarpıtıldı.

Geçen yıl eylül ayında Ukrayna sınırında gözaltına alınan Kolesnikova, ülke dışına çıkan diğer muhaliflerin aksine yurt dışına gitmemek için pasarpotunu yırtmıştı.

Ülkesinde tanınan bir müzisyenken, Belarus’ta 2020 yılında yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından siyasi aktivistliğe başlayan 39 yaşındaki Kolesnikova, seçim sonuçların hileli olduğu gerekçesiyle başlatılan kitlesel muhalif gösterilerin önde gelen simalarından biri olmuştu.

Seçimlerde hile yapıldığını reddeden Lukaşenko, 1994’ten beri ülkeyi diktatörlükle yönetiyor.

Kolesnikova 11, Znak 10 yıl hapis cezasına çarpıtıldı

Kolesnikova’nın yanı sıra bir başka muhalif isim olan avukat Maxim Znak iktidarı ele geçirmek için komplo kurmak, aşırılık yanlısı örgüt kurmak ve devlet güvenliğini zedeleyecek eylemlerde bulunmakla suçlandı.

Her ikisi de kendilerine yöneltilen suçlamaları reddederken Kolesnikova hakkındaki suçlamaları ‘saçma’ olarak nitelendirdi.

Mahkeme Kolesnikova’ya 11, Znak’a ise 10 yıl hapis cezası verdi.

Kararın ardından kafese konulan Kolesnikova’nın gülümsemesi ve kalp işareti yapması dikkat çekti.




Önceki Haber
CHP, Tanju Özcan'ı disipline sevk etti
Sonraki Haber
Jean-Paul Belmondo hayatını kaybetti