Kılıçdaroğlu’ndan güvenlik zirvesi eleştirisi: Hangi yasaya dayanıyor, hukuki bir temeli var mı?

Kılıçdaroğlu’ndan güvenlik zirvesi eleştirisi: Hangi yasaya dayanıyor, hukuki bir temeli var mı?

Rusya’nın Ukrayna operasyonu sonrası düzenlenen güvenlik zirvesi konusunda iktidarı eleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Güvenlik zirvesi hangi yasaya dayanıyor, hukuki bir temeli var mı? Böyle bir kuruluş hiç hatırlamıyorum. Devletin toplaması gereken ilk kurum MGK’dır” dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ukrayna ve Rusya arasındaki çatışmaya ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, Türkiye’de toplanan güvenlik zirvesine tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, “Aynı gün Sayın Erdoğan güvenlik zirvesini topladı. Güvenlik zirvesi hangi yasaya dayanıyor? Güvenlik zirvesinin hukuki bir temeli var mı? Güvenlik zirvesi diye bir kuruluş hiç hatırlamıyorum. Siz bir zirve topluyorsunuz, eğer zirve devletin bir zirvesiyse bu MGK. Ama siz bu kurumu kenara bırakıp bir paralel yapı inşa ediyorsanız ve bunu partileştirmişseniz ciddi bir sorun var demektir. Dışişleri Bakanı Kazakistan’da. 1,5 saat zirve görüşülüyor, Dışişleri Bakanlığı’ndan kimse yok. Güvenlik zirvesi parti zirvesi midir, Türkiye Cumhuriyeti’nin zirvesi midir?” diye konuştu.

‘AKP sözcüsü devlet adına nasıl konuşur’

”Aynı gün parti sözcüsü açıklama yapıyor” diyen Kılıçdaroğlu, ”Sen devlet misin? Sen AK Parti’nin sözcüsün. Kalkıyorsun devlet adına konuşuyorsun. Dışişleri Bakanlığı’ndan sözcü konuşur, Genelkurmay’dan konuşur, Milli Savunma’dan, Cumhurbaşkanlığı’ndan çıkar konuşur eyvallah dersin. AK Parti’nin parti sözcüsü devlet adına nasıl konuşur? Ben bu devletin bu duruma düşürülmesinden üzüntü duyuyorum” dedi.

Diğer siyasi parti başkanlarının görüşmeye çağrılmamasına ve muhalefete bilgi verilmemesine tepki gösteren Kılıçdaroğlu,”MGK bir anayasal kurumdur. Böylesine olağanüstü bir olayla karşılaştığınızda devletin toplaması gereken ilk kurum MGK’dır. MGK toplansaydı herkes gerçekleri öğrenebilir miydi, öğrenirdi. Ne kadar işe yaramaz insan varsa toplamışsın, sonra güvenlik zirvesi diyorsun; ne zirvesi?” ifadelerini kullandı.

 

HABER MERKEZİ