Rus soprano Anna Netrebko görevinden alındı

Rus soprano Anna Netrebko görevinden alındı

Dünyaca ünlü Rus soprano Anna Netrebko, savaşın son bulmasını talep ederken doğrudan Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin’i kınamadığı için New York Metropolitan Operası tarafından görevden alındı.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı devam ederken, Batılı ülkeler Rus sanatçılara yönelik yaptırımlara devam ediyor. New York Metropolitan Operası, dünyaca ünlü Rus soprano Anna Netrebko’nun görevine, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i doğrudan kınamadığı gerekçesiyle son verdi.

Operanın Genel Müdürü Peter Gelb, Netrebko ile ilgili alınan kararı “büyük bir sanatsal kayıp” olarak nitelendirirken, operanın tutumunu da savundu.

Anna, iki gün önce Instagram’da Rusya’ya Ukrayna’da “bu anlamsız saldırganlık savaşını” sona erdirmesi çağrısında bulunarak, Rus ordusunun Ukrayna’ya yönelik askeri harekâtını eleştirmişti. Ancak opera yönetimi, Rus divasının bir adım daha ileri giderek Putin’i kişisel olarak kınamasını istediğinden, savaşı kınayan paylaşımı yeterli görmedi.

Buna benzer bir uygulama geçtiğimiz günlerde Münih Filarmoni Orkestrası’nda da yaşanmış; dünyanın önde gelen şeflerinden Valeri Gergiev’in görevine son verilmişti.

 

HABER MERKEZİ