Ana SayfaEkonomiTL’de düşüş sürüyor: Dolar 3.50’yi gördü

TL’de düşüş sürüyor: Dolar 3.50’yi gördü

HABER MERKEZİ – TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısında Başbakan Binali Yıldırım ve TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes’in konuşmalarının ardından dolar/TL 3.46’yı geçti. Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin anayasa değişikliyle ilgili anlaşmaya varmalarının ardından dolar/TL 3.50’yi de aştı.

Geçtiğimiz hafta dolar/TL 3.47’yi aşarak tarihi rekor seviyeyi test etmişti.

Bugün ise güne 3.43 seviyelerinden başlayan dolar/TL kademeli olarak yükselerek 3.4635’e kadar çıktı.

Başbakan Binali Yıldırım ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin anayasa değişikliyle ilgili anlaşmaya varmalarını ortak basın açıklamasıyla duyurmalarının ardından dolar/TL 3.5042’ye ulaştı ve yeni bir rekor kırdı.

Euro ise 3.71 lirayı aşarak yeni tarihi rekor düzeye çıktı.

Bugün yaşananlar?

* Bu sabah özel tüketim vergisi (ÖTV) alkollü içeceklerde ve sigarada artırıldı. Sigara, tütün ürünleri ve alköllü içeceklerden alınan maktu vergi ve ÖTV artışı yüzde 10 ile yüzde 27.5 arasında değişiyor.

  Sigara ve alkollü içeceklere zam

* TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, bugün yaptığı açıklamada ekonomideki gelişmelere ilişkin hükümete uyarılarda bulunmuştu.

  TÜSİAD: OHAL kaldırılmalı, KHK ile yönetimin sonuna gelinmeli

* Başbakan Binali Yıldırım, piyasalarda yaşanan dalgalanmanın 1-1,5 ay daha süreceğini söyledi, “Endişeye gerek yok. Bunun da üstesinden geleceğiz” diye konuştu.

  Yıldırım: AB bize madik attı; ekonomideki dalgalanma 1,5 ay daha sürecek

* Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, anayasa değişikliyle ilgili yaptıkları görüşmenin ardından ortak açıklama yaptı. AKP ve MHP’nin üzerinde anlaştığı teklif, haftaya Meclis’e sunulacak.

  AKP ve MHP 'başkanlık'ta uzlaştı: Anayasa değişikliği haftaya Meclis'te

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Almodovar'dan 'Trump' yorumu: O, hayali bir karakter gibi; hepimiz acı çekeceğiz
Sonraki Haber
Sara Aktaş'a ev hapsi