Ana SayfaDünyaChomsky: Rojava’nın varlığı mucizedir, tüm dünya bunu görmeli

Chomsky: Rojava’nın varlığı mucizedir, tüm dünya bunu görmeli

HABER MERKEZİ – Rojava Üniversitesi’nde internet üzerinden bir seminer veren ABD’li düşünür Noam Chomsky, “Rojava’nın şu ana kadar varlığını devam etmesi bir mucizedir” dedi ve bu dünyayı tüm dünyanın görmesi gerektiğini vurguladı.

Dünyaca ünlü filozof, dilbilimci ve tarihçi Noam Chomsky, Kamişlo’daki Rojava Üniversitesi’nin Tarım Akademisi’nde bir seminere katıldı.

Zoom programı üzerinden verilen seminerde konuşan Chomsky, Rojava’nın zor bir süreçten geçtiğini dile getirdi.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre Chomsky, “Temel sorun ABD’nin onayı ile Türk devletinin yaptığı saldırılar nasıl bertaraf edilecek. Diğer taraftan ise Şam hükümetinin yaklaşımlarına karşı nasıl bir yol izleyecek? Rojava’nın şu ana kadar varlığını devam etmesi bir mucizedir. Tecrübelerden anlıyoruz ki uluslararası destek mümkündür” dedi.

Rojava yönetimine önerilerde bulunan Chomsky, şunları söyledi:

İlk olarak yapılacak şey kadın haklarının güvence altına alınmasıdır. Güney Afrika bu konuda attığı adımlarla başarılı oldu. Bu sizlerin de tek umududur. Kuzey ve Doğu Suriye çok büyük bir değerdir. Rojava Devrimi’nin bu değeri tüm dünyada görünmelidir. Halkın desteğiyle sizler amaçlarınıza ulaşacaksınız.

ABD’nin yeni seçilen başkanı Joe Biden’in nasıl bir Ortadoğu politikası izleyeceğine de değinen Chomsky, şu ifadelere yer verildi:

Halkın baskısı olmazsa Biden da ABD’nin mevcut zenginleri koruyan sisteme devam edecek. Trump’tan farklı olabilir. Ama çok şey beklememek gerek. Herkesin bu yüzden Biden’a baskı uygulaması lazım. Biden’ın Trump gibi vahşi olacağını zannetmiyorum. Kürtlerin katledilmesini ve Trump gibi onaylamasına ihtimal vermiyorum.




Önceki Haber
Yazılan milyonların hikayesi
Sonraki Haber
12,5 yıl hapis cezası verilen Kadir Şeker yeniden yargılanacak