Ana SayfaGüncelDersim’de hakim ve polisleri taşıyan helikopter düştü: 12 kişi yaşamını yitirdi

Dersim’de hakim ve polisleri taşıyan helikopter düştü: 12 kişi yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Dersim’de hakim ve polisleri taşıyan emniyete ait bir helikopter düştü. Helikopterdeki  7 polis, 1 hakim, 1 astsubay ve 3 mürettebat yaşamını yitirdi.

Dersim’in Ovacık ilçesinde içerisinde hakim ve polislerin bulunduğu helikopterin düştü.

Emniyete ait Sikorsky S-70 Blackhawk tipi helikopterle bugün saat 11.50’de telsiz teması kesildi.

Saat 17.00 sıralarında 2 helikopterin enkazın bulunduğu alana ulaştığı bilgisi geldi. Helikopterdeki 7 polis, 1 hakim, 1 astsubay ve 3 mürettebattan kurtulan olmadı.,

Soylu: Hava şartlarından kaynaklı bir kaza

Düşen helikopterle ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu  helikoptere “herhangi bir dış etken müdahalesinin” söz konusu olmadığını belirterek, hava şartlarından dolayı bir kaza olduğunu söyledi.

Soylu şöyle konuştu:

Sabah saatlerinde Diyarbakır’dan kalkan ve Tunceli’ye iniş yapan Emniyet Genel Müdürlüğümüze ait helikopter ilk derece komiser yardımcılığı sınavına giren kahraman evlatlarımızı yerlerine intikal ettirmek bir hakimimizin intikalini sağlamak için Tunceli Pülümür dağ yolunda kalkışını gerçekleştirdi. 11.43 sıralarında kendisi ile tüm irtibatlar kesildi. Yerin özellikle Sarıgül köyü etrafında olduğu tespit edildi yaklaşık 2 bin 500 metre yükseklikte yoğun kar yağmur görüş mesafesi darlığı yüzünden yaklaşık 2,5 saatlik tırmanma sonucunda il jandarma komutanı ve yardımcımız 4 timimiz birlikte uçağın enkazına saat 16.34 sıralarında ulaştılar. Helikopterin yere çakıldığını ve ters döndüğünü gördüler. 12 vatan evladımızın hayat belirtileri olup olmadığını kontrol ettiler. Maalesef 12 evladımız hakkın rahmetine kavuştu şehit olmuşlardır. Helikopterde herhangi bir dış etken söz konusu değil hava şartlarından dolayı bir kaza olduğu görülüyor.

Tunceli Valiliği’nden açıklama

Valilik’ten yapılan ilk açıklamada şunlar kaydedildi:

Pülümür’den saat 11.40’ta havalanan helikopterden 10 dakika sonra sinyal alımı kesilmiştir. Helikopterde 7 polis, 1 hakim, 1 astsubay ve 3 mürettebat olduğu değerlendirilmektedir. Helikopterin olumsuz hava şartlarından dolayı düştüğü değerlendirilmekte olup bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edilmiştir.




Önceki Haber
Diyarbakırlılardan 'Evet Kürtlerin hediyesi' diyenlere: "Sur'daki bir 'Hayır' oyu yüz 'Hayır'a bedeldir"
Sonraki Haber
Cumhuriyet gazetesi iddianamesi kabul edildi: İlk duruşma 24 Temmuz’da