Ana SayfaManşetTutuklu kadınlardan çağrı: Başka Denizler ölmesin diye mücadele zamanıdır

Tutuklu kadınlardan çağrı: Başka Denizler ölmesin diye mücadele zamanıdır

HABER MERKEZİ – Deniz Poyraz’ın katledilmesine dair Bakırköy Cezaevi’nden mesaj yollayan tutuklu kadınlar, topluma seslenerek, “Başka Denizlerin ölmemesi için mücadele zamanıdır” ifadesini kullandı.


Haber: Gazete Karınca


Onur Gencer’in HDP İzmir İl binasına yönelik saldırısı ve Deniz Poyraz’ı öldürmesine ilişkin tepkiler gelemeye devam ediyor.

Bakırköy Cezaevi’nde bulunan siyasi kadın tutuklular da yaptıkları telefon görüşmesi aracılığıyla Poyraz için bir mesaj gönderdi.

Mücadele çağrısı yapılan mesaj şöyle:

17 Haziran 2021 günü HDP İzmir İl teşkilatına yönelik katliam girişiminde bulunuldu. Hedefte onlarca HDP yöneticisinin olduğu aşikardır. Onur Gencer eliyle yapılmış olsa da bu katliamı yaptıranlar AK-MHP hükümetinin kirli siyasal anlayışıdır. Yıllardır HDP’yi terörize ederek her türlü katliamı aralayanlar da aynı zihniyeti taşıyanlardır.

Kürt kadınına karşı yapılan bu alçakça saldırıyı lanetliyoruz. Tüm demokrasi ve barış güçlerini, sol sosyalistler, tüm kadın hareketlerini bu katliama sessiz kalmamaya çağırıyoruz. Başka Denizlerin ölmemesi için mücadele zamanıdır. Deniz Poyraz’ın anısı tüm insanlık mücadelesine ışık tutacak.




Önceki Haber
Maltepe'de buluşan kadınlar: İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz efendiler
Sonraki Haber
İstanbul'da deprem