Ana SayfaGüncelErdoğan’dan günler sonra Deniz Poyraz açıklaması

Erdoğan’dan günler sonra Deniz Poyraz açıklaması

HABER MERKEZİ – HDP’ye yönelik saldırı ve Deniz Poyraz’ın öldürülmesine ilişkin ilk kez konuşan Erdoğan, ‘kim olursa olsun hiçbir vatandaşa zarar gelmemesi için çalıştıklarını’ belirtti ve “İzmir’deki provokatif saldırıyı kınadık, kınıyoruz ve benzerlerini de kınayacağız” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Onur Gencer tarafından Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü’ne yapılan ve Deniz Poyraz’ın öldürüldüğü saldırıya ilişkin 2 gün sonra ilk kez konuştu.

“Kim olursa olsun bu ülkenin hiçbir vatandaşının kılına zarar gelmemesi için çalışıyoruz” diyen Erdoğan, “Yakalanan failin önündeki ve arkasındaki tüm ilişkiler ortaya çıkarılarak en ağır cezayı alacağına inanıyoruz. İzmir’deki provokatif saldırıyı da kınadık, kınayacağız. Yakalanan failin önündeki ve arkasındaki tüm ilişkiler ortaya çıkartılarak en ağır cezayı alacağına da inanıyoruz. Türkiye, provokatif saldırılarla da terör örgütleriyle de suç çeteleriyle de darbecilerle de dışarıdan ülkemizi yönlendirmeye kalkanlarla da mücadele edecek güce sahiptir” dedi.

Erdoğan, “Son bir gayretle ortaya sürülen figüranlar, sergilenen arsızlıklar sizlerin moralini bozmasın. Biz bu oyunu çok gördük ve yaşadık. Hepsinin de üstesinden gelerek bugünlere ulaştık” dedi ve şunları ekledi:

Kardeşler, hesabi olmayacağız, hasbi olacağız. Unutmayınız, Türkiye büyüdükçe ve güçlendikçe AK Parti de büyür ve güçlenir. Biz kaderi ülkesinin ve milletinin kaderiyle bütünleşmiş bir partiyiz. Biz bugüne kadar her ne yaptıysak milletimizle birlikte yaptık, her ne yapacaksak da milletimizle birlikte yapacağız.




Önceki Haber
Şenyaşar ailesiyle görüşen Kılıçdaroğlu: Bu nasıl adalet?
Sonraki Haber
Günlük Corona tablosu: 51 kişi yaşamını yitirdi, 5 bin 480 yeni vaka