Ana SayfaGüncel8 yaşındaki çocuğu istismara maruz bırakan askere ‘indirimsiz’ 18 yıl hapis

8 yaşındaki çocuğu istismara maruz bırakan askere ‘indirimsiz’ 18 yıl hapis

HABER MERKEZİ – Lice’deki askeri misafirhanede 8 yaşındaki bir kız çocuğunu sistematik olarak cinsel istismara maruz bırakan jandarma er 18 yıl 9 ay hapse mahkum edildi. Mahkeme cezada herhangi bir indirime gitmedi.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde bulunan 1’inci Jandarma Komando Alay Komutanlığı vardiya misafirhanesinde 2015 yılı Nisan ayında H.Ö. isimli jandarma er 8 yaşındaki bir kız çocuğunu cinsel istismara maruz bıraktı.

Çocuğu sistematik olarak cinsel istismara maruz bırakan H.Ö., çocuğun annesinin olayı fark edip şikayet etmesi üzerine tutuklandı.

Posta’da yer alan habere göre başlatılan soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, şüphelinin ’Sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı’ ve ’Çocuğu hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından 36 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Sanık H.Ö.’nün yargılandığı duruşma iddianamenin hazırlanmasının ardından Diyarbakır 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Kararını açıklayan mahkeme sanık H.Ö.’yü ’Çocuğun cinsel istismarı’ ve ’Çocuğu hürriyetinden yoksun bırakma’ suçlarından, suçun zincirleme olarak işlenmesi nedeniyle 3 kez artırım yaparak 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, sanığın suç işleme eğilimi ve iyi halli görülmeyişi nedeniyle ceza oranında herhangi bir indirim uygulamadı.

Previous post
Hayatın Sesi TV davası görüldü: Suçlamalar akla aykırı
Next post
'Bitmiş Aşklar Müzesi': Fotoğrafçı Murathan Özbek'in filminden ilk fragman