Ana SayfaÇalışma YaşamıGülmen ve Özakça’nın avukatları da açlık grevine başlıyor

Gülmen ve Özakça’nın avukatları da açlık grevine başlıyor

HABER MERKEZİ – Kadıköy’de bir araya gelen binlerce kişi KHK ihraç edildikleri işlerine dönebilmek için 107 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın taleplerinin kabul edilmesi ve serbest bırakılması için yürüdü. Eğitimcilerin avukatlarından Behiç Aşçı, kendilerinin de açlık grevine başlayacağını belirterek, “Nuriye ve Semih sadece kendileri için değil hepimiz için direniyorlar. Biz de onların avukatları olarak onların direnişlerine katılacağız” dedi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile mesleklerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın işe geri dönme talebiyle başlattıkları açlık grevi eylemi 107. gününde.

  Açlık grevinde 107. gün: Gülmen sıvıyı dahi zor alıyor, Özakça'nın kulakları tıkanmaya başladı

Binlerce kişi 23 Mayıs’tan bu yana tutuklu bulunan Gülmen ve Özakça’nın taleplerinin kabul edilmesi ve serbest bırakılması için Kadıköy Süreyya Operası önünde bir araya gelerek yürüyüş düzenledi. Burada bir araya gelen yüzlerce kişi “Nuriye Semih’in talepleri kabul edilsin” ve “Nuriye Semih’e özgürlük” dövizleri taşıyarak zılgıt ve alkışlarla Khalkedon Meydanı’na yürüdü.

Yürüyüş boyunca “KHK gidecek biz kalacağız” ve “Nuriye, Semih yalnız değildir” sloganları atan yüzlerce kişiye çevreden geçen yurttaşlar da alkışlarıyla destek verdi. Khalkedon Meydan’ına varan kitle burada “Nuriye ve Semih’in talepleri kabul edilsin” pankartı açarak basın açıklaması yaptı.

Ortak basın açıklamasını Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Üyesi Dursun Doğan yaptı. Açlık grevinin 107’inci gününe ulaştığına dikkat çeken Doğan, avukatların verdiği bilgiler dahilinde Gülmen ve özakça’nın her ikisinin kalp yetmezliği ile karşı karşıya olduğunu bilgisini verdi.

Doğan, “B1 vitamini almakta yaşadıkları sorunlardan kaynaklı unutkanlıklarının arttığı algı ve ifadeye dönük sorunların baş gösterdiği bir dizi sağlık kaybı mevcut” dedi.

Doğan, Özakça ve Gülmen’in yaşam ve direnme haklarının gasp edilmesine izin vermeyeceklerini ve dayanışmayı büyüteceklerini söyleyerek, “Nuriye ve Semih neden tutuklandı? Tüm direnen KHK mağdurlarının ‘işimi istiyorum’ talebini açlıkla ölüm ile mi terbiye edeceksiniz?” diye sordu.

dihaber’de yer alan habere göre Gülmen ve Özakça’nın avukatları da açlık grevine başlayacaklarını duyurdu. Eylemde konuşan avukatı Behiç Aşçı  “Nuriye ve Semih sadece kendileri için değil hepimiz için direniyorlar. Biz de onların avukatları olarak onların direnişlerine katılacağız. Onların direnişlerinin bir parçası olacağız ve açlıklarını paylaşacağız” diye konuştu.




Önceki Haber
‘ABD’ye de söyledik’ diyen Erdoğan: Kuzey Suriye’de devlet kurulmasına müsaade etmeyiz
Sonraki Haber
Bakırköy'de doğalgaz patlaması: Bir kişi yaralandı