Ana SayfaEğitimİTÜ’lü akademisyenden Gürcü öğrenciye ayrımcılık

İTÜ’lü akademisyenden Gürcü öğrenciye ayrımcılık

HABER MERKEZİ – İTÜ’de bir akademisyen online ders sırasında Gürcü bir öğrencisine yönelik ayrımcı ifadeler kullandı: “Gürcülerin ne kadar kaba olduklarını bilirim. Ama herkes haddini bilmeli. Kendi vatanımızda biz birbirimize karşı kibar kibar konuşurken bizi böyle tersleye tersleye kimsenin konuşma hakkı yok.”

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi’nde, uzaktan eğitim yapılan proje derslerinin birinde ayrımcılık yaşandı.

İTÜ’lü bir akademisyen, derste bulunan Gürcü bir öğrencinin online dersin mesajlaşma kısmına yazdığı cümleleri üslup olarak doğru olmadığını belirttiği sırada Gürcülere karşı ırkçı ve ayrımcı sözler sarf etti.

Evrensel’de yer alan habere göre “Gürcülerin ne kadar kaba olduklarını bilirim” diyerek söze başlayan akademisyen, söylediklerini eleştiren başka öğrencilere de kendisinin Gürcüler konusunda yeterince tecrübeli olduğunu belirterek karşılık verdi.

Akademisyenin sözlerinin devamında ise “Ama herkes haddini bilmeli. Burada, kendi vatanımızda biz birbirimize karşı kibar kibar konuşurken bizi böyle tersleye tersleye kimsenin konuşma hakkı yok” dediği belirtildi.

Olayın yaşandığı anların görüntülerinin sosyal medyada paylaşılması ile birlikte çok sayıda tepki geldi.

İTÜ Emek Gençliği de “Ayrımcı ve ırkçı söylemleri kabul etmiyoruz” başlıklı bir açıklama yaptı.

Her alanda demokratik, eşit ve ayrımcı ifadelerin bulunmadığı bir üniversiteyi var etmek için mücadele çağrısında bulunulan açıklamanın tamamı şu şekilde:

Bu hafta içerisinde İTÜ Mimarlık fakültesinde bir akademisyen, dersinde Gürcü bir arkadaşımız için ayrımcı ve ırkçı ifadeler kullandı. Mimarlık fakültesinde hiçbir halka karşı ayrımcı bir dil kullanılmasını kabul etmiyoruz. Bu ve buna benzer söylemlere karşı bulunduğumuz her alanda mücadele ederek fakültelerimizde demokratik, eşit ve ayrımcı ifadelerin bulunmadığı bir üniversiteyi savunuyoruz. Daha demokratik bir üniversite ortamı için başta öğrenci arkadaşlarımız olmak üzere İTÜ’nün bütün bileşenlerine örgütlü mücadele çağrısında bulunuyoruz. Hep beraber el ele.




Önceki Haber
Bu gece Hıdırellez: Gökte birleşen yıldızı görürseniz dileğiniz kabul olabilir
Sonraki Haber
CHP Parti Meclisi üyesi ve eski milletvekili Gaye Usluer partisinden istifa etti