Ana SayfaDünyaKongo’da Ebola salgını son buldu

Kongo’da Ebola salgını son buldu

HABER MERKEZİ – Kongo’da Şubat ayı başında yeniden ortaya çıkan ve altı kişinin ölümüne neden olan Ebola salgınının son bulduğu duyuruldu.

Afrika ülkelerinden Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde son aylarda yeniden ortaya çıkan Ebola salgınının son bulduğu açıklandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Şubat ayı başında yeniden ortaya çıkan Ebola salgınının altı kişinin yaşamına neden olduğu kaydedildi.

Sadece 12 kişiye bulaştığı tespit edilen virüsün neden olduğu salgının ülkenin Nord-Kivu bölgesiyle sınırlı kaldığı belirtildi.

Sağlık Bakanı Jean-Jacques Mbungani, salgının yayılmasının önlenmesinin ‘rVSV-ZEBOV’ adlı bir aşının kullanımı sayesinde mümkün olduğunu vurguladı.

Bakan, bu amaçla yüzlerce kişinin aşılandığını belirtti.

Corona virüsünün aksine Ebola virüsü daha az bulaşıcı olsa da ölüm oranları oldukça yüksek.

İlk kez 1976 yılında Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile Güney Sudan’da aynı anda ortaya çıkan Ebola virüsü, 2013-2016 yılları arasındaki dönemde oldukça ciddi ölümlere neden olmuştu.

En büyük salgın dalgasında büyük çoğunluğu Liberya, Sierra Leone ve Gine’de olmak üzere 11 bin kişinin yaşamını yitirmesine yol açmıştı.

2018 ve 2020 yılları arasındaki Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde ortaya çıkan bir diğer Ebola salgınında ise 2 bin 287 kişi hayatını kaybetmişti.




Önceki Haber
Tarım işçilerini taşıyan minibüs kaza yaptı: 16 yaralı
Sonraki Haber
Vartinis Katliamı: Yargıtay yüzbaşı Karaoğlu'nu sorumlu buldu