Ana SayfaDünya7 yaşındaki kız çocuğunun Hindistan Başbakanı’na yazdığı mektup parktaki yıkımı durdurdu

7 yaşındaki kız çocuğunun Hindistan Başbakanı’na yazdığı mektup parktaki yıkımı durdurdu

HABER MERKEZİ – Hindistan’da bir mahalle bulunan parkın yıkımı 7 yaşındaki bir kız çocuğunun başbakana yazdığı mektup sonucu durduruldu.

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de yaşayan 7 yaşındaki kız çocuğu Navya Singh, mahallesindeki çocuk parkının yıkılacağını öğrenmesi üzerine Başbakan Narendra Modi’ye mektup yazdı.

Çocuk, avukat olan babasının da yardımıyla kaleme aldığı mektupta Başbakan’dan mahallesinde yaşlıların sosyalleştiği, çocukların oyun oynadığı ve yetişkinlerin de egzersiz yapma imkanı bulduğu parkın yıkılmasını engellemesini istedi.

BBC’de yer alan habere göre Singh yazdığı mektupta, çok sevdiği parkın yıkılıp, yerine halk salonu yapılmasının israf olduğunu düşündüğünü ifade etti.

Çoktan bir kısmı yıkılmış parkın kendisi için çok önemli olduğunu kaydeden çocuk, zaten yalnızca 5 metre ilerde başka bir halk salonu olduğunu belirtti.

Singh’in yazdığı mektuptan haberdar olan Yeni Delhi Yüksek Mahkemesi, parkın yıkımının durdurulmasına karar verdi.

7 yaşındaki Navya Singh, şimdi parkın eksik kısımlarınının Delhi Yüksek Mahkemesi ve Başbakan Modi’nin yardımlarıyla tekrar tamamlanmasını umut ediyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yüksel’de açlık grevindeki Gülmen ve Özkaça için eylem: 2 gözaltı
Sonraki Haber
İhraç edildiği üniversiteye öğrenci olarak girişi engellenen akademisyen: Bunun adı Nazi hukuku