Ana SayfaGüncelHDP: 8 Şubat’ta yeni bir mücadele kampanyası başlatacağız

HDP: 8 Şubat’ta yeni bir mücadele kampanyası başlatacağız

HABER MERKEZİ – HDP Yerel Yönetimler Kurulu’nun düzenlediği eş başkanlarla online toplantıda konuşan HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, 8 Şubat’ta yeni bir mücadele kampanyası başlayacaklarını duyurdu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Yerel Yönetimler Kurulu, belediye eş başkanlarıyla online toplantıda bir araya geldi.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar başkanlığında yapılan toplantıda siyasal süreç, yerel yönetimlerin rolü ile sürece katılımı ve planlama gündemleri hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

HDP basın bürosu tarafından paylaşılan bilgilendirme notunda HDP Eş Genel Başkanları Buldan ve Sancar’ın açıklamalarına yer verildi.

İktidarın HDP’ye yönelik baskı politikalarına değinen Sancar, tüm bunlara karşı 8 Şubat’ta yeni bir mücadele programı ilan edeceklerini duyurdu.

Haklılığımız sürekli çeşitli alanlarda tescil edilmektedir. Bunların son örneği AİHM’in Demirtaş şahsında aldığı kararıdır, iktidar bunu uygulamayacağını belirtiyor ama bizler bu kararın gereğinin yerine gelmesi için hem içeride hem uluslararası alanda çeşitli faaliyetler yürüteceğiz. Kampanyamız var bunları genişleteceğiz. Geçen hafta hem Fransa hem Almanya büyükelçileri ile görüşmeler yaptık. Dün AB Türkiye Delegasyonu Başkanı bir heyetle partimizi ziyaret etti.

Bir önceki gün Avrupa Parlamentosunda büyük bir çoğunlukla bizim haklılığımızı teyit eden çok önemli bir karar çıktı. İçeride mücadelemizi yoğunlaştırıyor, dışarıda diplomatik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Başaracağımızı biliyoruz, bu zorlu yolda kazanacağız. Türkiye’ye Demokratik Cumhuriyetin gelmesi için yolumuza devam edeceğiz. Bunların gerçekleşmesi için hepimizin kararlılıkla yola devam etmesi gerekiyor.

Kampanyanın 4 ana konusu var

Ardından konuşan Pervin Buldan söz konusu kampanyanın Haziran ayına kadar süreceğini söyledi.

Kampanyanın 4 ana konusunun tecrit, açlık grevleri, Kobani davası ve AİHM kararı olduğunu kaydeden Buldan, “Bütün bunların hem Kürtlerin hem de demokrasi güçlerinin gündeminde olması önemlidir” dedi ve şunları ekledi:

Bütün bu meseleler sadece Kürtleri ilgilendiren meseleler değil. Bir bütün olarak Türkiye’yi ilgilendiren meselelerdir. O yüzden her kesimi, genişleye bildiğimiz kadar bizim dışımızdaki insanları katabildiğimiz oranda başarılı olabileceğimizi düşünüyoruz. Sadece bizimle sınırlı kalmayan bir süreci başlatacağız. Yanımıza demokrasi güçleri başta olmak üzere siyasi partileri, STK’leri, demokratik kesimleri alabileceğimiz bir süreci başlatacağız. Her kentin kendi özgününde yanına alabileceği mutlaka farklı kesimler vardır. Bu süreci birlikte ortaklaştırıp eylem ve etkinlikleri birlikte yapıp sonuç alıcı bir şekilde tamamlayacağımıza inanıyoruz.




Önceki Haber
Niğde'de geri dönüşüm fabrikasında patlama: Bir işçi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Covid-19: Pandemide vaka sayısı 99 milyona yaklaştı