Ana SayfaGüncelTTB, işkence gören köylülere ‘Sizin hatanız’ diyen doktora soruşturma için harekete geçti

TTB, işkence gören köylülere ‘Sizin hatanız’ diyen doktora soruşturma için harekete geçti

HABER MERKEZİ – Türk Tabipler Birliği, Şemdili’nin Şapatan köyünde gözaltında işkenceye maruz bırakılan köylülere “’Sizin hatanız’ diyerek darp raporu vermeyen doktor Elif Ç.’ye soruşturma açılması için harekete geçti. Şemdinli Devlet Hastanesi yetkilileri ve işkence gören köylülerle görüşen hekimler, doktor hakkında soruşturma başlatılacağını söyledi.

Türk Tabipler Birliği (TTB), Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), Türk Psikiyatri Derneği (TPD) ve Adli Tıp Uzmanları Derneği’nden oluşan bir heyet, 36 kişinin işkenceyle gözaltına alındığı Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Altınsu (Şapatan) köyüne giderek, işkence gören köylülerle görüştü.

Görüşmeler sonucunda rapor hazırlayıp yaşananları kamuoyuyla paylaşacak heyette yer alan TTB’liler ise işkence gören köylülere ‘Sizin hatanız’ diyerek darp raporu vermeyen doktor Elif Ç.’ye soruşturma açılması için harekete geçti.

TTB heyeti hem Şemdinli Devlet Hastanesi yetkilileri hem de işkence gören köylülerle görüştü.

TTB grubu köylülerin ifadeleri neticesinde doktor hakkında soruşturma başlatılacağını bu kapsamda kendilerinin de ifadesine başvurulacağını belirtti.


Cop, hortum, silah dipçiğiyle köylülere işkence: HDP’den Şemdinli raporu

 




Önceki Haber
İki gündür gözaltındaydı: Gazeteci Deniz Nazlım serbest bırakıldı
Sonraki Haber
AKP’ye ‘kuruluş dönemi ilkelerini’ hatırlatan Gül’den 'demokrasi kriterleri' vurgusu