Ana SayfaDünyaMerkel, mülteci siyasetini övdüğü Türkiye için ‘AB yardımı kısılmalı’ dedi

Merkel, mülteci siyasetini övdüğü Türkiye için ‘AB yardımı kısılmalı’ dedi

HABER MERKEZİ – Ankara’nın mültecilere yönelik siyasetini öven Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye’ye Avrupa Birliği’nin verdiği mali yardımda kesinti yapılmasını istedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Belçika’nın başkenti Brüksel’de bugün başlayan Avrupa Birliği (AB) liderler zirvesinde Türkiye’ye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin AB ile imzaladığı mülteci anlaşmasını yerine getirmesinden övgüyle söz eden Merkel, “Şunu da açıkça söylemeyim ki Türkiye mülteciler konusunda harika bir iş yapıyor ve AB-Türkiye anlaşması uyarınca zorunluluklarımız var. Taahüt ettiğimiz 3 milyar euroya ek olarak gelecek yıllar için 3 milyar euro daha söz verdik. Bu sözü tutmamız lazım” diye konuştu.

Ancak Merkel, Ankara’ya AB’ye tam üyelik perspektifi çerçevesinde sağlanan fonların azaltılmasını desteklediğini söyledi.

Almanya Başbakanı, buna gerekçe olarak şunları gösterdi:

Demorkratik değerlerimiz anlamında Türkiye’deki gelişmeler çok olumsuz. Sadece Almanlar tutuklanmıyor, Türkiye’de hukukun üstünlüğünün tamamı yanlış bir yöne doğru gidiyor. Bu konudra endişeliyiz ve üyelik öncesi fonlarda azalmayı destekleyeceğim.




Önceki Haber
'Emperyalizmin acımasız vukuatları karşısında demokratlar olarak ne yapacağız?'
Sonraki Haber
Kentler düşerken - Arif Altan