Ana SayfaGüncelEmrah Serbes 22 yıl hapis istemiyle yargılanacak

Emrah Serbes 22 yıl hapis istemiyle yargılanacak

HABER MERKEZİ – Üç kişinin hayatını kaybettiği trafik kazası nedeniyle tutuklanan yazar Emrah Serbes’in yargılandığı davaya ilişkin açılan soruşturma tamamlandı. Buna göre Serbes 22.5 yıl hapis cezasıyla yargılanacak.

Behzat Ç.’nin de senaristi olan yazar Emrah Serbes, aynı aileden üç kişinin yaşamını yitirdiği bir kazanın sorumlusu olduğunu itiraf etmiş ve tutuklanmıştı.

Serbes, 22 Eylül’de İzmir-Aydın otobanında gerçekleşen olayı 28 Eylül’de, yani olaydan bir hafta sonra duyurmuştu.

Üç kişinin yaşamını yitirdiği olaya ilişkin açılan soruşturma tamamlandı.

İzmir Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı Emrah Serbes’in “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebeb olmak” suçundan cezalandırılması talebiyle fezleke hazırladı.

Milliyet’ten Musa Kesler’in haberine göre, hazırlanan fezleke kapsamında yazar Emrah Serbes 22.5 yıl hapis cezasıyla yargılanacak.

Fezlekede, Serbes’in TCK’nın 85-2’inci maddesi (Bilinçli taksirle adam öldürmek) suçundan cezalandırılması isteniyor. İlgili maddelere göre de ceza yarı orana kadar artırılabiliyor.

Dolayısıyla iddianame fezleke doğrultusunda hazırlandığında Serbes 22.5 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıkacak.

Ne olmuştu?

Emrah Serbes, aynı aileden üç kişinin yaşamını yitirdiği trafik kazasına karıştığını 28 Eylül’de itiraf ederek, teslim olacağını belirttiği bir mektup kaleme alarak, bunu sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

Serbes, ilkin kazayı üstlenemediğini ve suçsuz arkadaşı Kenan Doğru’nun kazayı üstlendiğini belirterek, Doğru’nun halihazırda cezaevinde yattığını söylemişti.

“Aradan günler geçtikçe bu vicdani sorumluluğu kaldıramayacağımı anladım” diyen Serbes, “Savcılığa geldim ve teslim oluyorum” diye yazmıştı.

Serbes bu duyurusunun ardından gittiği adliyede ifade vermiş ve daha sonra tutuklanmıştı.

Kazadan sonra tutulan tutanaklara sürücü olarak geçen Kenan Doğru ise Emrah Serbes’in itirafı ve tutuklanmasıyla birlikte, tutuklu olduğu Buca Cezaevi’nden salıverilmişti.

Kazada yaşamını yitiren Özçelik ailesinin avukatlığını yapan Burcu Ece Güler, Serbes’in teslim olmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, kaza sonrası yaşananların Serbes’i teslim olma mecburiyetinde bıraktığını söylemişti.

Avukat Güler, kazadan sonra Emrah Serbes’in alkol testinin yapılmaması, hastaneye gitmeyi kabul etmemesi ve kaza tutanaklarında adının yer almaması üzerine ailenin şüphelendiğini ifade etmişti.

Savcının aracın hava yastıkları üzerindeki kan izlerinden DNA testi istemesinin ardından Serbes’in teslim olma senaryosu yazdığını belirten Güler, “Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla kendine vicdanlı bir vatandaş imajı çizmeye çalışmıştır” demişti.

Özçelik Ailesi’nin avukatı Güler, Emrah Serbes’in itiraf mektubunda 112’yi aradıklarını söylemesinin gerçeği yansıtmadığını belirtmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan'ın istediği oldu: Savcılık Kılıçdaroğlu'ndan tüm belgeleri istedi
Sonraki Haber
Erdoğan ile Merkel 'ikili ilişkileri' görüştü