Ana SayfaGüncelRusya’nın Suriye görüşmeleri için PYD’ye davetine Türkiye’den tepki: Kabul edilemez

Rusya’nın Suriye görüşmeleri için PYD’ye davetine Türkiye’den tepki: Kabul edilemez

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rusya’nın PYD’nin de içinde bulunduğu Kuzey Suriye Federasyonu yetkililerine yaptığı davet için, “Bunu kabul etmemiz asla mümkün değildir ” dedi.

Rusya’nın, Türkiye’nin ‘terör örgütü’ olarak nitelendirdiği Demokratik Birlik Partisi’ni (PYD) Suriye’deki barış görüşmeleri için masaya daveti sonrası Türkiye’den ilk açıklama Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rusya’nın PYD’yi davet etmesine ilişkin olarak şunları söyledi:

Bununla ilgili bir emrivaki gibi bir şeyin olduğunu arkadaşlarımız bize dün ilettiler, biz de bu konuda derhal girişimlerde bulunduk ve tepkimizi ilettik. Tabii ki bunu kabul etmemiz asla mümkün değildir.

Rusya, Suriye’de hem hükümet yanlısı hem de karşıtı olan çeşitli etnik grupları bir araya toplamayı planladığı kongreye ülkenin kuzeyindeki Rojava yönetiminden yetkilileri de davet etmişti.

Suriye’nin çeşitli etnik gruplarının yer alacağı kongreye PYD’nin de içinde bulunduğu Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu yetkililerini davet edildiğini Reuters ajansı duyurmuştu.

Kuzey Suriye’de yönetime danışmanlık yapan Badran Jia Kurd, Reuters’a yaptığı açıklamada, “Olayı inceliyoruz, şu ana kadar ki görüşümüz olumlu” demişti.

Söz konusu kongrenin Kasım ortasında Rusya’nın Soçi kentinde toplanabileceği bildirilmişti.


Rusya’dan Suriye görüşmeleri için PYD’ye de davet: Federasyon yetkilileri çağrıldı




Önceki Haber
HDP Milletvekilli Ziya Pir’e hapis cezası
Sonraki Haber
Duyma ve konuşma engelli tutuklaya 'slogan atmak'tan hapis cezası