Ana SayfaDünyaErdoğan’dan NATO’ya ‘PYD’ iması: Elebaşını muhatap aldınız

Erdoğan’dan NATO’ya ‘PYD’ iması: Elebaşını muhatap aldınız

HABER MERKEZİ – NATO Zirvesi’nde konuşan Erdoğan, “Terörün her türlüsüne karşı yürüttüğümüz mücadelede maalesef müttefik ve ortaklarımızdan beklediğimiz destek ve dayanışmayı göremedik” dedi ve ekledi: “Türkiye’nin sınırları aynı zamanda NATO’nun sınırlarıdır.”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO üyesi ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarının katıldığı zirvenin Brüksel Forumu’nun “İstikrara Katkı” başlıklı oturumuna video mesaj yoluyla katıldı.

“Türkiye, NATO başta olmak üzere ilgili tüm uluslararası platformlarda terörle mücadelede ilk safta yer almaktadır” diyen Erdoğan, NATO’nun kendilerine bu konuda yeterince destek vermediğini söyledi.

Erdoğan, “Maalesef müttefik ve ortaklarımızdan beklediğimiz destek ve dayanışmayı göremedik” dedi ve Suriye, Irak ve Türkiye’deki örgüt yöneticilerinin NATO tarafından muhatap alınmasını eleştirdi.

“Unutulmamalıdır ki Türkiye’nin sınırları aynı zamanda NATO’nun sınırlarıdır” diyen Erdoğan, bu açıdan Türkiye’nin “transatlantik coğrafyasının güvenlik ve istikrarının temini için de önemli bir sorumluluk” üstlendiğini ifade etti.




Önceki Haber
NATO zirvesi başladı: Çin'in yükselişine ortak yanıt vermeliyiz
Sonraki Haber
NATO zirvesi bildirisinde Çin'e dair endişe vurgusu